Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo bi mogla biti najbolja vijest godine. Dr. Gligić tvrdi da se virus povlači i da neće biti drugog vala

gligic

Dr. Ana Gligić jedna je od uglednijih svjetskih virologinja. Gospođa Gligić postala je globalno poznata kao voditeljica tima koji je 1972. u Beogradu izolirao virus velikih boginja. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, dr.Gligić kaže kako je epidemija pri kraju, i kako neće biti drugog vala o kojem se toliko govori. ”Virus je definitivno oslabio. Do toga je došlo pasažiranjem kroz čovjeka, kao i mjerama koje su poduzete,” ustvrdila je Gligić, pa pojasnila, ”Čovjek nije supstrat na kojem virus može opstati. Ljudska bića jedina su slijepa ulica za virus. On se tu definitivno gubi, samo je pitanje koliko će pasaža napraviti. Korona virus, stručno govoreći, adenuira, što znači da gubi moć, jer na ljudima nema one uvjete koje je imao ne svom prirodnom domaćinu. Virus je već sada toliko oslabio da 50 posto onih koji se zaraze neće imati nikakve simptome, izuzmemo li osobe slabijeg imuniteta.

Dr. Ana Gligić smatra kako, barem na prostorima bivše Jugoslavije, neće doći do drugog vala epidemije. Stvarat će se tek poneki džepovi, poput slučaja na Braču. “Riječ je o prirodno žarišnim infekcijama, za koje nikad ne možemo znati gdje će izbiti. Ta žarišta treba prepoznati i odmah sanirati. Ali to više nije epidemija. Već idući mjesec moći će se slobodno putovati, a nadam se da će u srpnju i kolovozu biti puno turizma.” rekla je ugledna srpska stručnjakinja.

Prognoze dr.Gligić vjerojatno su najbolja vijest koju smo čuli ove godine. Ne treba posebno naglašavati koliko bi njene prognoze, ako se ostvare, mogle biti važne za hrvatsku turističku i restoransku insustriju koja već više od dva mejseca vegetira  bez ikakvih prihoda, kao i za sve biznise vezane uz turizam i ugostiteljstvo, od transporta do vinarstva i vinogradarstva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.