Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OD MICHELINA DO BLAGAJNE 30 zaposlenih luksuznog engleskog hotela i restorana Peel’s sada radi u supermarketu

peels

Hampton Manor kraj Birminghama manji je luksuzni country hotel, s uglednim restoranim Peel’s koji ima Michelinovu zvjezdicu. Peel’s je postao globalno poznat pošto je o hotelu, restoranu i njegovim vlasnicima Fjoni i Jamesu Hillu snimljeno nekoliko televizijskih emisija.

“Donedavno smo zbog epidemije gubili 150 do 180 tisuća funti mjesečno,” rekao je James Hill CNN-u.”Spasio nas je Aldi.” Aldi je njemački lanac supermarketa, čije se sjedište za Veliku Britaniju nalazi blizu Hampton Manora. Aldijevi menadžeri često su jeli u Peel’su, a u hotelu su organizirali razne evente.

“Kako je Aldiju prodaja eksplodirala, jer svi kupuju zalihe hrane, Aldijeva uprava predložila nam je da zaposle naše ljude, koji ionako nisu imali nikakvog stvarnog posla. To nas je spasilo,” kaže gospodin Hill.

I tako je točno trideset zaposlenika luksuznog hotela s Michelinovim restoranom počelo raditi u lokalnoj ekspozituri njemačkog trgovačkog lanca. Oni preostali sudjeluju u dva posebna epidemijska programa, koje su osmislili Fjona i James Hill. Jedan se program zove Peel’s on Wheels . Peel’sovi chefovi kuhaju restoransku hranu, koju sami dostavljaju kupcima. Za svako prodano jelo, Peel’s daruje jedno jelo ugroženim osobama u lokalnoj zajednici.

Drugi program prilagodjen koroni tipični je drive-thru: gosti mogu autom doći po već pripremljene košare s Peel’sovom hranom. Primjer Hampton Manora i Peel’sa govori o raznim modalitetima pokušaja preživljavanja u hotelskoj i restoranskoj industriji, ali i o činjenici da se zbog korone skoro cjelokupna svjetska prehrana, barem na Zapadu, preselila u supermarkete.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.