Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Taman praline Sanje Vladović i Stiva Kahline osvojile su četiri medalje na prestižnom ocjenjivanju Academy of Chocolate u Londonu

taman-kahlina-vladovic

Hrvatska čokolatijerska manufaktura Taman Chocolates oju vode Stiv Kahlina i Sanja Vladović, na ovogodišnjem su međunarodnom ocjenjivanju prestižne Academy of Chocolate u Londonu dobili četiri nagrade  za svoje Taman praline. “Malo lijepih vijesti dok smo na kolektivnom odmoru u samoizolaciji,” komentirali su na Facebook stranici Taman Chocolates, “Iako je ocjenjivanje čokolada zbog pandemije odgođeno za jesen, Academy of Chocolate objavila je rezultate u kategoriji čokoladnih pralina čije je ocjenjivanje održano početkom veljače u Londonu. Drago nam je što je kvaliteta našeg autorskog pristupa ponovno prepoznata i nagrađena s dva srebra i dvije bronce.”

Taman je dobio dva srebra, za praline sa smokvom i začinskim travama i praline s kokosom s limunskmo travom i limunom, i dvije bronce, za pralinu amaretto i pralinu spicy butter caramel. 

taman-praline

Academy of Chocolate jedna je od najutjecajnijih profesionalnih institucija u industriji vrhunskih čokolada. Godine 2005. osnovalo ju je petero vodećih britanskih profesionalaca, kako bi promovirali i zaštitili najbolje prakse i standarde na rastućem tržištu artizanskih čokolada. Njihova kušanja i ocjenjivanja za čokolatijere imaju vrijednost sličnu koju Flos Olei ima za maslinare ili Decanter za vinare.

S obzirom na brzinu rasta nove industrije vrhunskih čokolada i konkurenciju, za minijaturnu manufakturu s hrvatskog tržišta osvojiti ijednu medalju na ocjenjivanju Academy of Chocolate je ozbiljan uspjeh. A Taman je prije ovogodišnjih, na ovom ocjenjivanju osvojio već desetak medalja.

Ono što Taman Chocolates u kvaliteti svojih čokolada postižu u zadnjih nekoliko godina, još je jedan dokaz kako se na posvećenosti, mukotrpnom učenju i upornosti izvrsni proizvodi mogu razviti i na tržištima koja za njih naizgled nemaju nikakvih predispozicija. Sanja Vladović i Stiv Kahlina odigrali su i važnu ulogu u otvaranju prvog hrvatskog Muzeja čokolade.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.