Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UREDNIK MICHELINA RESTORANIMA PORUČIO: Učinit ćemo sve da vam vratimo goste

poullennec

Pandemija korona virusa praktički je ukinula restoransku industriju u cijelom svijetu. Fine dining restorani prelaze na dostavu, masovniji restorani masovno otpuštaju ljude, vlasnici restorana zabrinuto čekaju pomoć od svojih vlada koje u krizi nigdje nisu fokusirane na ugostiteljstvo, servisi koji su donedavno živjeli od prodaje rezervacija za restorane sada se pokušavaju pretvoriti u servise za naručivanje hrane.

Velike krize poput ove zatvaraju restorane. Oni koji prežive, moraju drastično rezati troškove. Nakon svjetske financijske krize restoranskoj je industriji trebalo gotovo deset godina da se opusti i svoje ambicije počne realizirati u potpunosti. Ova kriza za restorane je puno gora od sloma Wall Streeta.

Nikad u povijesti, ni u svjetskim ratovima, nije se dogodilo da se restorani masovno zatvaraju na nekoliko mjeseci. Već sada je jasno da nakon pandemije korona virusa za svjetsku restoransku scenu nema povratka na staro. Michelinove zvjezdice jedan su od važnijih faktora poslovne uspješnosti restorana, i neki chefovi se pitaju kako će njihovi restorani kad se ponovno otvore u drugačijoj ekonomiji, prolaziti u budućim izdanjima vodiča.

U priopćenju kojim se ovih dana restoranim obratio glavni urednik Michelina Gwendall Poullennec, glavna tema je dug i težak oporavak pun prilagodbi, za restorane i za sav drugi biznis vezan na restorane, uključujući Michelinov vodič. Poullennec tvrdi da će prioritet Michelinovih timova biti vratiti publiku u restorane čim to bude moguće i obećava da će inspektori u ocjenjivanju restorana uzimati u obzir nove okolnosti. Poullennecovo priopćenje prenosimo u cijelosti:  

Dobro jutro svima

Prvo, uime cijelog tima Michelinova vodiča želim izraziti najdublju sućut obiteljima i svima koji su bili bliski sa žrtvama Covida-19 i duboko poštovanje onima koji se svakodnevno bore za suzbijanje posljedica ove pandemije.

Restorani postoje da bi dijelili. Ali zasad, na neodređeno vrijeme, ta mjesa koja nas spajaju ne možemo posjećivati,niti se diviti talentu chefova i njihovih timova.

Potpuno smo svjesni pada biznisa i zatvaranja. Životni san mnogih chefova u ovom je trenutku doveden u pitanje. Htio bih im izraziti punu podršku u ovom teškom trenutku, za koji svi želimo da brzo prođe. Čim bude moguće, Michelinov vodič i njegovi timovi svu će svoju energiju posvetiti da ljubitelje gastronomije vrate u restorane.

Ne samo da će naš inspektori biti vaši prvi gosti, nego ćemo učiniti sve da potaknemo strast naše pasionirane zajednice ljubitelja gastronomije prenoseći nove vijesti i kreacije iz vaših restorana. Branit ću gastronomiju svime što imam.

Kad se restoran zatvori na nekoliko tjedana cijela zajednica pati. Ne samo zaposlenici restorana, nego prodavači na tržnici, ribari, farmeri i svi drugi koji žive od restorana. Neki chefovi izrazili su svoj strah o plasmanima restorana u novim izdanjima Michelinova vodiča. Potpuno smo svjesni da je riječ o situaciji bez presedana. Zato ćemo se prilagoditi okolnostima i vaše restoarn ocjenjivati na pošten i nepristran način kad se stvari vrate u normalu. Zajednica chefova jedna je od najdinimičnijih i najpovezanijih na svijetu i uvjeren sam da će uspjeti jedinstvena prebroditi ovu oluju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.