Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Superpopularna zagrebačka gostionica Ficlek od danas dostavlja hranu preko Wolta i Glova

ficlek-g

Zagrebačka publika se velikim je entuzijazmom dočekala nedavno otvaranje gostione Ficlek ispod Dolac. Riječ je konceptu koji je vlasnik bistroa Pod zidom Borna Janeš godinama htio postaviti u blizini glavne zagrebačke tržnice i konačno uspio. Otkad se otvori prije nekoliko tjedana, Ficlek je neprekidno pun za ručak i dobiva izvrsne recenzije.

ficlek-zemlja

Tim koji stoji iza projekta, a riječ je po malo većoj grupi ljudi u kojoj su među ostalima osnivač Mason Burgers & Stuffa Ivan Zidar, konzultant Hrvoje Petrić i chef Christian Misirača koji trenutno vodi kuhinju, Ficlek definira kao bistro posvećen zagrebačkom kuhanju bez tvista. Tafelšpic, grenadirmarš, ajngemahtec, štrukle, cijeli raspon formata od snackova poput izvrsnih žemljica s domaćom šunkom do konkretnih jela poput zagrebačkog odreska, poslužuju se s mirkolokalnim vinima na čaše, domaćom Ficlekovom odležanom rakijom, gemištom ili domaćim malinovcem.

ficlek-dostava

Ta kombinacije nostalgične lokalne i vremenske identifikacije u kombinaciji s izvrsnim proizvodima proizvođača iz okolice Zagreba i tehnički kompetentnim Misiračinim kuhanje, Ficlek je predodredila za uspjeh. No, sve je zastalo preko noći. Ficlek još uvijek radi, ali epidemija korona virusa mjenja planove i za Bornu Janeša. Sa chefom Juricom Jantolekom i osobljem bistroa Pod zidom preko noći je pokrenuo virtualni restoran Bistro 5 koji će samo za dostavu kuhati kreativni sezonski comfort food, a od danas u dostavu ide i Ficlek. 

“S Ficlekom smo planirali ići u dostavu, ali ne odmah po otvaranju, nego otprilike za mjesec dana. Epidemija korona virusa samo je ubrzala stvar,” rekao nam je u Janeš u utorak. U ponudi za dostavu su Ficlekovi klasici poput tafelšpica, Vugrinčevih kobasica iz Zaprešića, faširanaca, pohanog piceka, krpica sa zeljem, juha, abšmalcanih mahuna, kajzeršmarna i rizi-bizija, a dostavljat će ih preko Wolta i Glova.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.