Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Christian Misirača (zasad) vodi kuhinju nove zagrebačke gostione Ficlek

misiraca

Za nekoliko dana otvara se Ficlek, restoran posvećen zagrebačkom kuhanju bez twista. Ficlek će pripremati klasična zagrebačka jela, po klasičnim receptima (bez dekonstrukcija, pjenica, spužvi i sferifikacija) s vrhunskim sastojcima lokalnih proizvođača.

Ficlek je smješten u ulici Pod zidom kraj Dolca, ulaz do  popularnog gastronomskog bistroa Pod zidom, s kojim dijeli istog vlasnika, talentiranog restauratera Bornu Janeša, koji je osmislio Ficlekov koncept. 

Kristijan Misirača, kojeg smo danas zatekli ispred otvorene kuhinje novog restorana, veteran je hrvatske gastronomske scene. Gospodin Misirača kuhao je u niz poznatih zagrebačkih lokala, uključujući Tip Top i steakhouse El Bull. Christian Misirača ima i višegodišnje televizijsko iskustvo, koje  uključuje HTV-ove emisije Kruške i jabuke i Kuhan i pečen. Ficlek bi trebao ući u puni  pogon početkom idućeg tjedna.

Ficlek je, koliko smo mogli doznati, izrazito timski projekt. Vlasnik Borna Janeš koncept je razvio u suradnji s Ivanom Zidarom iz Mason Burgera (hrana), Vlatkom Leskovar iz Leskovar studija (interijer), konzultantom Hrvojem Petrićem (vina) i Christianom Misiračom koji će pomoći i uhodavanju kuhinje, vođenju petero kuhara u timu i suradnji s gospođom Baricom, bivšom kuharicom u legendarnom Ribiču. Zanimljivo je da će Ficlek imati vlastite eko sokove sa sustavom za miješanje i karbonizaciju koji pogoni i pivo i vina, a koji postavljaju u suradnji s Vedranom Gulinom iz Soi Fusion Bara.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.