Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Rene Redzepi otišao je na tromjesečni godišnji, prvi put u 17 godina.

redzepi-godisnji

Chef Rene Redzepi u svoj je restoran noma nedavno uveo novu inicijativu. Svaki zaposlenik koji je u restoranu proveo određeni broj godina, dobio je pravo na plaćeni tromjesečni odmor. Nakon sedamnaest godina u Nomi, Redzepi upravo sam koristi to pravo, i svoj odmor s obitelji u Japanu detaljno dokumentira na Instagramu. Restoranski biznis u krizi je u cijelom svijetu. Nedostaje radne snage jer premalo mladih ulazi u profesiju, dok s druge strane puno ljudi odustaje zbog teških uvjeta rada koji nisu dovoljno kompenzirani plaćama.

View this post on Instagram

So about one year ago, me and the general manager of noma @annikadlh were drinking coffee, discussing how to be better for our team. We were throwing ideas around, and one really resonated with us. The idea was, simply to give staff members a three month paid leave, after they’ve spent a certain amount of years with us. We work hard, we want to be among the best, and getting to that mountain top is so much easier (and more fun) if we’re also among the best at taking care of ourselves. We thought it was the best idea in the world, And so simple, take an extended period off, to do nothing, and get paid for it. Anyway, as we are figuring out how to implement it into our organization, I thought to myself damn, I’ve been working almost 18 years on this project. Maybe I should be the first one to test out this new approach, just to see if it actually works (ha ha). So I guess I’m writing this to let our future guests know that for the next three months, I won’t be at noma, or In Denmark. I’ll be with Nadine and our three children somewhere in the world, not working. But don’t worry, I can assure you that you are in the best hands. Just before I left we finished a new seafood menu that I personally think is the best one yet. Merry Christmas everyone and happy new year

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on

Stoga je, osim ekološke održivosti, sve više vodećih svjetskih restorana počelo brinuti i za održivost svojih timova. Kultura restoranskog biznisa ubrzano se mijenja, od stila komunikacije u kuhinji do politike plaća, slobodnih dana i godišnjih odmora koji zaposlenicima omogućavaju bolji balans posla i privatnog života. Tromjesečni plaćeni odmori u Nomi dio su te promjene.

“Naporno radimo, želimo biti među najboljima, a vrhunske rezultate lakše je postići ako brinemo za sebe. Mislimo da su najbolje ideje one najjednostavnije, pa smo odlučili svima koji su dugo s nama platiti tri mjeseca da ne rade ništa,” objasnio je Redzepi. Chef smatra da ovakve inicijative imaju posebnog smisla u restoranskom poslu, koji često postaje repetitivan. “Ovakvi odmori omogućavaju mladim talentiranim chefovima da osmisle druge projekte, ali i motivirati dugogodišnje zaposlenike da i dalje ostanu s nama.” Noma je trenutno druga na listi World’s 50 Best Restaurants i mnogi očekuju da bi u idućem izboru mogla biti ponovno proglašena najboljim restoranom na svijetu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.