Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Piacere, prva zagrebačka pasta za van, ima par realnih problema

piacere-tagliatele

U petak popodne uzeli smo tjesteninu za van u Piscereu u Vlaškoj ulici. Riječ je o prvom zagrebačkom lokalu koji se specijalizirao za takeaway pastu. Važno je naglasiti da Piacere ne želi biti fast food; oni sami proizvode svoji tjesteninu od talijanskog duruma, te kuhaju šest ili sedam umaka.

Ovaj dobar koncept, nažalost, prilično zapinje nu realizaciji. Fusilli s umakom od rajčice nisu preživjeli desetminutnu vožnju od restorana do našeg ureda. Kad smo ih otvorili bili su skoro potpuno prekuhani, što je vjerojatno posljedica pare koja se stvara u kartonu i koja dodatno zagrijava tijesto tijekom prijevoza, što znači da je tijesto zapravo dvaput skuhano.

Drugo, umak od rajčice bolje bi se osjećao u društvu par listova svježeg bosiljka i nešto strugotina parmezana ili grana padana. Tagliatele sa sirom i paprom ostale su al dente, ali je umak u potpunosti imao okus bechamela iz tetrapaka i nisu mu pomogli ni ribani sir koji su dodali u njega ni velike količine papra, koji je, ako ništa drugo, ipak trebalo osvježiti s bar malo krupnije i svježe mljevenog papra. 

Ovako se pasta s rajčicama doimala asketska i nepotpuna, a recepturu paste sa sirom treba potpuno promijeniti. Piacere je zaista dobra i korisna ideja, ali njegov tim mora još puno raditi da bi došao do boljih kulinarskih standarda. O substandardnoj ponudi pića , čak i za kriterije takeawaya, da ne govorimo.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.