Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Objavljujemo rezultate izbora za Chefa godine: Deseto mjesto osvojio je Goran Kočiš s 44 boda

chef-godine-2019-kocis

U izboru za Chefa godina, kao i za Restoran godine, sudjeluju isključivo profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: kuhari, voditelji restorana, vlasnici i novinari. Pravila su ista; svatko smije glasati za pet kandidata. Prvoplasirani chef dobiva deset, drugoplasirani osam, treći šest, četvrti četiri , a peti dva boda.

U svim dosadašnjim izborima pobijedio je Rudolf Štefan, Pelegrinijev chef i vlasnik, kao što je, uostalom, Pelegrini triput zaredom proglašen Restoranom godine.

noel-amuse-bouce

Deseto mjesto u ovogodišnjem izboru za Chefa godine osvojio je Noelov chef Goran Kočiš, s 44 boda. Goran Kočiš jedini je zagrebački chef s Michelinovim zvjezdicom. Osim toga, sigurni smo da je gospodin Kočiš hrvatski chef koji je najviše napredovao unatrag pet godina. 

Naime, prije pet godina gospodin Kočiš kuhao je u Bistrou Apetit, gdje se bavio razmjerno jednostavnom bistronomijom. Danas Kočiš priprema međunarodno relevantni fine dining, s vrlo kompleksnim kulinarskim tehnikama i vrhunskim sastojcima.

Goran Kočiš kuhar je s uzornom profesionalnom etikom i golemim radnim kapacitetom, o čemu svjedoči činjenica da je kasno ljeto i ranu jesen proveo između Zagreba ii Istre, budući da je istodobno nadzirao kuhanje Noela Zagreb i Noela Buje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.