Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počinje odbrojavanje za izbor Restorana godine: 10. mjesto osvojio je rovinjski Cap Aureo

restoran-godine-10-cap-aureo

Četvrti izbor za Restoran godine Kulta Plave Kamenice protekao je u znaku najvećeg broja kandidata dosad, njih 22 samo na našoj listi, kao i u dominaciji fine dininga. U Hrvatskoj i u Zagrebu nikad nije bilo toliko fine dining restorana kao danas. Nadalje, Hrvatska sada ima pet Michelinovih zvjezdica, što bi se trebalo povećati izlaskom novog Michelinova vodiča, koji se očekuje 15.veljače 2020.godine.

Podsjetimo na pravila. Prvo, u izboru za Restoran godine i za Chefa godine sudjeluju isključivo profesionalci iz gastronomske industrije: kuhari, voditelji restorana, vlasnici i novinari. Drugo, svatko može glasati za pet restorana, s kojima ne smije biti povezan. Prvo mjesto donosi 10 bodova, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda. Treće, moglo se glasati i za restorane koji nisu bili u užem izboru Kulta Plave Kamenice: lista je uvijek otvorena. Od danas počinjemo objavljivati imena deset restorana koji su odvojili najviše bodova, od desetog prema prvom mjestu. Poslije proglašenja pobjednika objavit ćemo popis svih restorana koji su osvojili bodove.

10. Cap Aureo, Rovinj – 34 boda

cap-aureo-kruh

Cap Aureo je fine dining restoran rovinjskog hotela Grand Park. Cap Aureo otvorio se relativno nedavno, krajem svibnja ove godine, što može značiti da velik broj gastronomskih profesionalaca ondje još nije stigao jesti.’ Chef Cap Aurea je hrvatski Maltežanin Jeffrey Vella, jedan od najtalentiranijih i tehnički najboljih domaćih kuhara, koji je prije desetak godina vodio zagrebačku Esplanadu, a zatim dubrovački 360. Cap Aureo progresivni je restoran visoke kuhinje, s naglašeno sezonskom orijentacijom i vrlo mnogo vegetarijanskih jela. Najdulji meni obuhvaća dvadeset sljedova, a Vellino kuhanje zadovoljava više Michelinove standarde

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.