Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Royal India i dalje je najbolji zagrebački indijski restoran, ali vrijeme je za promjene

royal-india-biryani

Jako volimo Royal Indiju. Posjećujemo je od prvih dana, kad se otvorila u jednom kaptolskom podrumu, pa evo do danas, kad smo ručali tandoori u Tkalčičevoj. O Royal Indiji objavili smo niz pozitivno intoniranih tekstova, uz tek nekoliko stalnih zamjerki poput postojano loše kvalitete janjetine i kozica. 

Janjetina je u Royal Indiji zapravo stara ovčetina, pa je konobari ne žele prodavati gostima koje poznaju, dok su kozice neugodno gumaste. Bojimo se kako je došlo vrijeme da se lista zamjerki proširi.

Prvo, već više od godinu dana na meniju stoji niz jela koja više nisu dostupna. Uz njih je nalijepljen komadić papira s riječima not available. Bilo bi puno civiliziranije da Royal India napokon otisne novi jelovnik. Drugo, važnije, Royal India trebala bi promijeniti način serviranja tandoorija.

Tandoori je marinirano meso pečeno na visokoj temperaturi u peći koja se zove tandoor. Piletina se u tandooriju gotovo uvijek isuši. Stoga svugdje u Engleskoj tandoori poslužuju s jednim ili više umaka u posebnim zdjelicama. Na internetu je lako vidjeti kako se tandoori poslužuje. Nije nam jasno zašto Royal India, koja se razumije u pravo angloindijsko kuhanje i briljira u uporabi začina, tandoori od svojih prvih dana poslužuje bez umaka. Današnja piletina imala je izvrstan okus, ali je zaista bila presuha.

Treće, najvažnije, Royal India morala bi podignuti kakvoću janjetine i ribe. Prije piletine naručili smo mulligatawny, juhu od piletine, žute leće i korijandera, koja je bila jako ukusna. Royal India i dalje je najbolji zagrebački i hrvatski indijski restoran, no krajnje je vrijeme za promjene i poboljšanja.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Royal India i dalje je najbolji zagrebački indijski restoran, ali vrijeme je za promjene

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min