Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franko’s Pizza & Bar predstavio Deep In the Woods, izvrsnu novu pizzu s vrganjima

frankos-nova-pizza

Franko’s Pizza & Bar, najambicioznija zagrebačka pizzeria, jučer je predstavila dvije nove pizze, nekoliko koktela i degustacijski program malt whiskyja. Deep in the Woods pizza je s vrganjima i guancialeom, koja je jako dobro pogodila okuse i mirise jeseni. Svježi vrganji mesnati su i aromatični, a guanciale ultrabogat i moćan. Riječ je o jednoj od trenutno najboljih pizza u Zagrebu.

Uz ovu pizzu, koja će postati naše jesenji favorit (ako jesen jednom ipak dođe), jučer smo probali i pizzu s trganom svinjetinom, zabavnu i instantno komercijalnu. Obje pizze dolaze u napoletana i u romana varijanti .

frankos-whisky

No, važnija od dvije nove pizze jest činjenica da je Franko tijekom ljeta ozbiljno radio na tijestu, pa njegova napoletana više nema onu palačinkastu teksturu u sredini, karakterističnu za skoro sve hrvatske napoletane, nego su i najtanji dijelovi pizze sada istodobno čvrsti i mekani, što je uistinu važan napredak.

franko-pizza-woods

Osim dvije nove pizze, Franko je unaprijedio ionako reprezentativnu ponudu pića. Tako je vinska karta ojačana Toljevim plavcem Black, idealnim za jače pizze poput Deep in the Woods, na pivskoj su se karti našle tri etikete katalonskog Moritza, lista koktela obogaćena je s par novih mikseva uključujući jedan energizirajući koktel baziran na zelenom Chartreuseu, dok najznačajniju inovaciju čini tasting program malt whiskyja.

Naime, Frankovi gosti sada mogu naručiti degustacijsku liniju od po tri točenja vrhunskih maltova, poput Lagavulina, Taliskera i Highland Parka. Ovj flight jedan je od atraktivnijih pristupa prodaji plemenitih maltova na hrvatskoj barskoj i restoranskoj sceni.

Franko’s Pizza & Bar stalno se mijenja, što je preduvjet održavanja interesa publike. Rekli su nam da su prošlog petka, za večeru, , imali čak sedam obrtaja stolova.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.