Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uz odličnu pizzu, Franko’s servira vrlo dobre velike salate i plate sireva i pršuta

frankos-cezar

U subotu smo u Franko’s Pizza & Bar, jednu od najboljih zagrebačkih pizzeria došli, razumljivo, ručati pizzu. I dok se nismo mogli odlučiti između Guancialea Nero  i Wild, Wild Boara, slučajno smo okrenuli još jednu stranicu menija, na kojoj smo naišli na salate i plate, koje Franko nije imao u svom prvom izdanju.

Riječ je o dvije plate, jednoj sa San Daniele pršutom i sirevima, i drugoj sastavljenoj isključivo od sira i focaccie, te o tri salate. Između salate s avokadom, salate s kozicama i salate Cezar, izabrali smo ovu zadnju, jer nas uvijek veseli probati novu verziju jedne od najklasičnijih svjetskih salata.

frankos-dinja

Frankov Cezar pun je izvrsne, neobično ukusne piletine i ljetnih, slatkih cherry rajčica. Iceberg salata osigurava hrskavost, dok je dresing bogat, slan i pun umamija. Nedostaju jedino strugotine parmezana, koje bi salati dale još malo teksture i još puno autoriteta. Poslije ove optimalno pogođene ljetne salate, ostalo nam je dovoljno apetita za Le Kolačev sjajni kolač s malinama.

frankos-kolac

Kako Franko’s ima uvjerljivo najbolju kartu pića među svim pizzerijama ikad otvorenima u Zagrebu, prvo smo pili Eric Rodezov šampanjac, uz koji su nam donijeli hladne kuglice vrlo svježe dinje s bosiljkom, a zatim uobičajeno moćni Simčičev Pinot Grigio. Franko’s je nakon samo pola godine rada postao jedan od najprofesionalnijih restorana u Zagrebu. Franko’s Pizza & Bar 1. kolovoza odlazi na godišnji. Otvaraju se 21. kolovoza.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.