Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

THEATRIUM – DRUGI PUT Subotnji ručak: puno, jako fino i ne posebno skupo

theatrium-sala (1)

Subota je uvjerljivo najbolji dan u tjednu za sve restorane u Teslinoj: neprekidno su puni od, recimo, 14 do 17 sati a ni večera nije loša. Naprotiv. Subotom se u Teslinoj tuku rekordi u novčanom prometu i obrtaju stolova.

Moramo priznati kako nismo mislili da će to vrijediti i za Theatrium Filipa Horvata, budući da Zagrepčani u restorane visoke kuhinje idu navečer , dok za obiteljske ručkove  biraji  bazičnije  lokale s velikim komadima mesa ili puno tjestenine.

No, danas oko pola tri Theatrium je bio skoro potpuno pun, a obiteljsku su atmosferu upotpunjavala djeca i psi. Hrana je, kao i prošle subote navečer, bila vrlo dobra do izvrsna. Primjerice, file divlje orade s pire krumpirom i čipsom (150 kuna), predstavlja savršeno jelo za ručak: jednostavno, tehnički superiorno, s hrskavom kožom, sočnim mesom i jusom začinjenim vlascem i bosiljkom koji je serviran kraj filea kako ne bi dotaknuo kožu, i tako kompromitirao njenu hrskavost.

Rižoto s biftekom i marmeladom od luka (135kuna) pokazao se, pak, kao sjajan primjer comfort fooda visokog stila. Zanimljivo je da Theatrium i za ručak poslužuje dva do tri amuse bouchea. Danas nam se osobito dopao zagorski  sushi; riječ je o tuni i svježem hrenu zarolanima u listove kelja. Tako i gosti koji naruče samo jedno jelo za ručak dobivaju šire iskustvo Horvatova rukopisa.

Kad smo odlazili, oko petnaest do tri, u Theatrium je ušlo desetak Kineza. Predstava za ručak se nastavila. A nova, pred punom salom, počinje navečer.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.