Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota bit će mentor Deniju Srdoču na polufinalu natjecanja za S.Pellegrino Young Chef

srdoc-sakota

U Milanu se 20 i 21. listopada ove godine održava regionalno polufinalno natjecanje za izbor najboljeg mladog chefa na svijetu, S.Pellegrino Young Chef. Po prvi put otkako to natjecanje postoji i Hrvatska ima svog predstavnika. Riječ je o Deniju Srdoču iz Drage di Lovrana, koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu.

U pravilima natjecanja za Young Chef stoji da svaki mladi kuhar mora imati svog mentora. Srdočev mentor bit će vjerojatno najprogresivniji hrvatski chef današnjice, vlasnik zagrebačkog restorana Nav Tvrtko Šakota. A u žiriju će među ostalima sjediti chefica Esplanade Ana Grgić, kao i legendarni Slovenac Janez Bratovž.

Ulazak Denija Srdoča u uži izbor za S.Pellegrino Young Chefa, kao i sudjelovanje Tvrtka Šakote i Ane Grgić u ovom važnom natjecanju, znače još korak više u predstavljanju Hrvatske na gastronomskoj karti Europe. Taj je proces formalno počeo dolaskom Michelina u Hrvatsku, nastavio se Štefanovim Chef’s Stageom, a sada se širi i na S. Pellegrinov izbor kuhara i restorana, koji spada u najutjecajnije na svijetu. Finalno natjecanje za S.Pellegrino Young Chef bit će organizirano iduće godine, Vjerujemo kako Deni Srdoč ima dobre šanse da uđe u finale.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.