Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Greco u Tkalčićevoj pretvorio se u pravi restoran s dvadesetak jela (neka baš nisu dobra, a drugih katkad nema)

el-greco-terasa (1)

Sinoć smo poslije veličanstvenog , morbidnog i moćnog Jokera u Kaptol Centru, morali drastično promijeniti ambijent. Trebalo nam je neko ultralagano, frivolno i veselo mjesto. Pa smo otišli na brzu večeru u El Greco, grčki fast food koji je i u ponedjeljak navečer bio prepun.

Kad smo prije dvije godine prvi put pisali o El Grecu, taj je svijetloplavi lokal držao tek nekoliko gyrosa s vrlo niskim cijenama, i samo jedno pivo koje spada među najgore u Hrvatskoj regiji, Europi i svemiru.’ Posao je krenuo sjajno, El Greco je jedini grčki lokal u Zagrebu. Pa je odlučio proširiti jelovnik.

Danas se El Grecov meni sastoji od dvadesetak jela i uključuje souvlakije, musake i vinske dolme. Sinoć, nažalost, nije bilo ni musake i souvlakija, pa smo naručili dolme i grčku salatu. Prvo ono dobro: sastojke za grčku salatu rezali su pred nama. Sasvim je neobično i jako pohvalno kad u fast foodu dobijete potpuno svježu salatu.

Drugi, porcije su gigantske, jednako velike kao u samoborskim obiteljskim restoranima,koji su mjerilo golemosti u Zagrebu i okolici. Treće, masline na salati bile su srećomneotkoštene i vrlo ukusne.

Prve su dobre dojmove  međutim, trajno pokvarile dolme, koje pune toliko prekuhanom rižom da su nažalost potpuno nejestive. No, budimo realni, većina El Grecovih gostiju ionako dolazi na gyrose, koji izgledaju i mirišu nešto decentnije od većine gradskih kebaba.

El Greco je uspješan i bazičan lokal, koji u svijet fast fooda unosi nešto zaista svježih sastojaka, što je dobro i simpatično. S druge strane, očigledno je da ne znaju kuhati. A pivo…osim jednog od najgorih piva uopće, sada drže i jedno nešto uglednije. Da nabave pokoji zagrebački craft, gosti bi vjerojatno bili malo sretniji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.