Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jesenski Le Mikin menu bazira se na klasičnim francuskim receptima za govedinu

le-mika-bourguignon

Mickael Alix, vlasnik Le Mike, jedinog francuskog restorana u centru Zagreba, ove je godine bio marljiv. Prvo je završio tečaj na glasovitom institutu Paul Bocuse u Lyonu, a zatim je stažirao u pariškom restoranu Michelinova chefa Fredericka Simonina. Što se sve vidi na novom jesenskom jelovniku Le Mike u Teslinoj.

Uzmimo za primjer saute Stroganoff, jedno od najpoznatijih kodificiranih jela Escoffierove i Pellapratove francuske građanske kuhinje. U Zagrebu to jelo nitko ne kuha kako treba, pa se uglavnom svodi na nešto riže prelivene govedinom s vrhnjem. Gospodin Alix priprema Stroganoff od traka bifteka, s gljivama i krastavcima, te uz njega, što je zanimljivo, poslužuje tagliatelle.

Tu je naravno i klasični biftek u umaku od papra, a posebno nam je drago što su se na meni vratili juha od luka s portom i boeuf bourguignon, veliko klasično francusko jelo od govedine i crnog vina, koje se već dugo ne poslužuje nigdje u Zagrebu. Kuhanje u Le Miki autentično je i sofisticirano; takav tip bistroa s precizno izvedenom francuskom bistronomijom potreban je Zagrebu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.