Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački O’Brok ne samo da je preživio prvu godinu, nego je za ručak zavidno pun

obrok-lignje

Razmjerno mnogo restorana kod nas i u svijetu ne dočekaju drugu godinu. Pravilo propasti u prvoj godini pokosilo je i velike investicije poput A Posta, i male gostionice poput himalajskog curryja na Kaptolu. O’Brok u Vlaškoj ulici otvoren je početkom godine, negdje u isto vrijeme kao i A Posto i nepalska zalogajnica na Kaptolu.

Kad smo ga prvi i dosad jedini put posjetili negdje u siječnju ili veljači, O’Brok nam je ostavio solidan dojam: pršut se rezao ručno pred gostima, meni je bio bar donekle sezonski, a samo kuhanje tehnički korektno. Vidjelo se da su O’Brok pokrenuli profesionalci, koji uglavnom znaju što rade.

Danas smo svratili u O’Brok da bismo vidjeli je li se to znanje kapitaliziralo. Čini se da jest. Oko jedan popodne O’Brok je bio pun: i blagovaonica i ugodna mala terasa odjekivale su onim veselim suzvučjem uspješnog restorana, koje se sastoji od žamora zadovoljnih gostiju, zveketa čaša i bešteka i dovikivanja između konobara i kuhinje. Zanimljivo je da smo među publikom uočili i ponešto stranaca, kao i stalnih kvartovskih gostiju, poput jednog starijeg gospodina koji je došao na lasagne i čašu vode. Konobari su ga tretirali jednako kao i goste koji su naručili buteljku vina. I to je super.

Mi smo pojeli golemi, sočni, skoro ekspertno pečeni biftek, sa slatkim prženim krumpirom i salatom od rajčica. Gosti koji su se odlučili za dnevni meni mogli su, primjerice, birati između istarske maneštre, juhe od buče, njoka s plodovima mora, telećih jetrica i još par comfort food jela koja nisu skuplja od 70 kuna. O’Brok je poštena, profesionalna gostionica, koja usprkos ponekim očiglednom greškama (potpuno neznanje o vinu, loše maslinovo ulje, poluupotrebljivi noževi za meso) vrlo dobro funkcionira. Bilo bi jako korisno kada bi svaki zagrebački kvart imao bar po jedan O’Brok.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.