Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kad bi Ministarstvo turizma zaista radilo svoj posao, hvarskoj bi Rivi oduzelo jednu zvjezdicu

riva-terasa

Hotel Riva smješten na hvarskoj rivi, odmah kraj popularnog kluba Carpe Diem i jednako poznatog restorana Gariful, ima jako dobre javne prostore. Rivina terasa, na kojoj radi BB Club, gleda na flotu raskošnih jahti koje se svaku večer sidre u Hvaru. Terasa do kasno u noć miješa koktele i pušta klupsku glazbu, da bi se ujutro pretvorila u omiljeno mjesto za doručak cijelog Hvara; veliki omleti i puno sokovadobro dođu za triježnjenje poslije još jedne teške partijanerske noći.

Riva, dakle, svojim javnim prostorima zaslužuje četiri zvjezdice, koliko joj i stoji na ulazu. Sobe, međutim, ne vrijede ni tri zvjezdice. Sobe su minijaturne, s televizorom čiji je ekran neznatno veći od našeg laptopa, i s fenom koji kao da je došao iz Barbiene kuće. Jastuci su tanki, ručnici još tanji, baš tipični za jeftine hotele, dok su tuš kabina i WC zaista priča za sebe.

riva-jahte

WC je, naime, stakleni kavez koji gleda na kupaonu i koji je od kupaone odvojen staklenim vratima koja se ne mogu zaključati. Budući da ne postoje ni vrata između sobe i kupaonice, nema nikakve zvučne izolacije između toaleta, kupaonice ni sobe, a stakleni zidovi i vrata ukidaju i svaki osjećaj privatnosti. 

Toalet, dakle, u Rivu donosi ugođaj zatvorskih ćelija s kiblom, ili hipijevskih komuna iz sedamdesetih godina, gdje prostorije u nekom stanu ili kući namjerno nisu imale vrata. Ovo genijalno rješenje kao da je smislio arhitekt koji je negdje kupio diplomu.

riva-kupaonica
riva-tus-wc

Iako imaju i drvene škure i guste zastore, sobe je gotovo nemoguće zamračiti jer su zastori postavljeni oko metar i pol daleko od prozora i kad ujutro u prozore počne udarati sunce, soba je osvijetljena prije sedam sati. Kreveti su prosječni, jastuci neudobni.

Osim što su sobe katastrofalne, i Rivina logistika na skoro je jednako lošoj razini. Budući da je Riva na rivi, do nje se, naravno, ne može doći autom. Pa su nas s recepcije zamolili da parkiramo iza hotela Bodul koji, kao i Riva, pripada tvrtki Sunčani Hvar, te da na recepciji Bodula ostavimo prtljagu, po koju će električnim autom doći netko iz Rive. U Bodulu, međutim, nije bilo nikog na recepciji, jer u Bodulu ne spavaju turisti nego zaposlenici Sunčanog Hvara.

riva-krevet

Pa je tako trebalo petnaestak minuta da bi se pojavio bilo tko ovlašten da preuzme našu prtljagu. Taj simpatični gospodin nije, nažalost, imao pojma za naš dogovor s Rivom, pa je prvomorao zvati svoju šeficu, a zatim recepciju Rive, da bi nam napokon preuzeo stvari. Mi smo onda prošetali prema Rivi, udaljenoj petnaestak minuta hoda od Bodula, nadajući se da će nas koferi čekati u hotelu, jer je električni auto ipak brži od pješaka.

bb-club
BB Club

Što se nije dogodilo, budući da nosačka služba Sunčanog Hvara, kako su nam objasnili, ima samo dva električna vozila na par stotina hotelskih soba u Hvaru koje se nalaze u pješačkoj zoni.

Ukratko, u Hvar smo stigli oko 7 i 45, a stvari su nam u sobu došle točno u devet. Riva trenutno košta oko 250 eura za noć i kao takva predstavlja jako loš value for money. Riva je karakterističan primjer hrvatskih hotela s lažnim zvjezdicama, koji duboko kompromitiraju našu turističku industriju. Vrlo ljubazno osoblje ne može, nažalost, popraviti greške koje su ugrađene u ovaj loš hotel i njegov sustav rada. Kad bi Ministarstvo turizma zaista obavljalo svoj svoj posao, Riva bi odmah izgubila jednu zvjezdicu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.