Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo nije tanjur iz Esplanade. Ovo je tanjur iz Vinodola

U četvrtak oko podneva svratili smo u zagrebački Vinodol, na lagani ručak prije današnje slovensko hrvatske gastro večere u Manu2. Naručili smo hobotnicu, kao jedno od manje kaloričnih  jela na visokooktanskom Vinodolovu meniju.

Tanjur koji je stigao na stol, prilično nas je šokirao i izgledom i sadržajem. Dva mekana kraka hobotnice okružena su geometrijski preciznim, ružičasto crvenim umakom od jagoda i jarko zelenim aiolije od bosiljka, a između umaka i hobotnice povučena je crta od crumblea od paškog sira.

Ovotjedna Vinodolova hobotnica j izgleda moderno, lagano, razigrano uopće se ne uklapa u Vinodolovu filozofiju kojom dominiraju tradicijski mesni, s ponešto jednako tradicijskih ribljih recepata. Kako je, dakle, modernistička hobotnica uplivala u Vinodolovu nacionalnu kuhinju punu visokokaloričnih konvencionalnih jela? 

Chef Zdravko Tomšić sve je zasluge pripisao mladom sous chefu Kristijanu Godiniću, voditelju Vinodolovog odjela hladne kuhinje, kojeg je opisao kao iznimno maštovitog i ambicioznig kuhara.

Stavljanje ružičasto zelene hobotnice s jagodama na Vinodolov tjedni jelovnik hrabar je potez, koji mnogim stalnim gostima može promijeniti uobičajenu predodžbu o jednom od najuspješnijih zagrebačkih restorana. Nadamo se da će se ovo jelo, koje zaista asocira na Esplanadinu kuhinju, vrlo dobro prodavati.

Uz odličnu hobotnicu s bosiljkom, jagodama i paškim sirom fino se složila elegantna žilavka Zadre i Crnjca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.