Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Porečki Divino korektan je restoran s pomalo demodiranim jelovnikom

divino-terasa

U Divinu, smještenom na porečkoj rivi između restorana Spinnaker i Sv. Nikola, prvi smo put jeli prije dvije ili tri godine. Došli smo u Poreč izvan sezone, pljuštala je kiša, a Divino je bio skoro prepun, jedva su nam pronašli stol. Pamtimo da su nam se svidjeli jelovnik s dodirom stanovite moderne bistrologije, i nekonvencionalna vinska lista.

Prošlog smo petka u Divimo otišli na sasvim lagani ručak (morali smo se čuvati za Noelovu večeru u Spinnakeru). Meni se uglavnom nije promijenio, što nije dobro, jer ako kuhate bistrološka jela s dodirom kreativnosti, morate ih često mijenjati: nema baš puno smisla dvije godine držati ne jelovniku foie gras s jagodama, ili crne njoke s lososom i sipom.

divino-riba

Vinska je karta nažalost degradirana, jer nekih od najzanimljivijih vina, poput sivog pinota Ronca Severa u podrumu više nema, tako da smo vino uspjeli naručiti iz trećeg pokušaja.

No, Divino je u petak raspolagao solidnim izborom ribe i rakova. Uz žive škampe, tu je još bila jedna prekrasna orada s krvavim škrgama, koja je nažalost bila prevelika za naš apetit, pa lijepi šarag i par manjih škrpina i kovača. Naručili smo šaraga i šanpjera s blitvom i krumpirom.

divino-filiranje
divino-ulje

Šarag je bio savršeno pečen, sočan, čvrst i elastičan, dok je kovač ispao malo presušen, kao da su jednako dugo pekli i veću i manju ribu. Blitva nije bila prekuhana (dapače, stabljike skoro da su ostale hrskave) ali je izgubila boju, što bi moglo značiti da su je kuhali u vodi s limunom, što je pogrešno za taj tip povrća budući da limunska kiselina uništava klorofil. No, ručak je ipak bio sasvim dobar. 

divino-sarag

Smetala su jedino iritantno stara okrugla peciva. Tako nešto ne bi se smjelo posluživati ni u puno jeftinijim restoranima. Divino je tog petka pripremao catering za party na Vinistrinom brodu, pa je kuhinja možda bila dekoncentrirana. 

Divino je solidan restoran, sa zanimljivim, pomalo klupski uređenim interijerom i lijepim vrtom kraj mora. Jelovnik bi trebalo obnoviti i skratiti, vinsku kartu ažurirati, ali Divino definitivno spada među svega nekoliko porečkih restorana koje možemo preporučiti. Ugodan ručak na suncu platili smo 1100 kuna.

DIVINO

Obala maršala Tita 5, Poreč

HRANA 3/5  VINA +2/5  AMBIJENT +3/5  POSLUGA +3/5

sve kreditne kartice

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.