Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Radosna vijest za sladokusce. Orijent je otvorio sezonu sladoleda

orijent-sladoledi

Jedina zagrebačka slastičarnica koja priprema sladolede od prirodnih sastojaka, Orijent u Maksimirskoj ulici, u travnju je otvorila sezonu sladoleda. I to je uvijek vijest, jer su Orijentovi sladoledi zaista neusporedivo finiji od svih drugih slastičarskih sladoleda u gradu. Ove je godine, uz uobičajene divote kao što su Fred & Ginger, Key Lime Pie ili Truffles, Orijent izašao s matchom i azukijem i Drakarysom, sladoledom od čokolade s crvenim ribizom i karameliziranim čili papričicama.

Matcha je japanski zeleni čaj u prahu, a azuki je vrsta azijskog graha koji se u Japanu redovito koristi u desertima. Ovaj zagasitozeleni sladoled pun je bogatih, intenzivnih herbalnih okusa zaokruženih gustim slatkim grahom.

orijent-g

Riječ je o jednom od niza Orijentovih malih remek djela, koje nas je podsjetilo na njujorški Chinese Icecream Factory, jednu od najboljih sladoledarnica koje smo ikad posjetili.  

Osim Orijentova zelenog sladoleda, svakako valja spomenuti i tmasti sivocrni Nightwatch posvećen Igri prijestolja, čija se zadnja sezona počela jučer prikazivati. Nightwatch se bazira na crnom sezamu. Ako smijemo sugerirati, veselilo bi nas da u Orijentu počnu razmišljati i o sladoledu/sorbetu od šparoga.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Radosna vijest za sladokusce. Orijent je otvorio sezonu sladoleda

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min