Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Spar vodi penzionere na more. Kao sezonsku radnu snagu

billa-spar

U nedjelju ujutro ispred Sparove trgovine u Dukljaninovoj ulici, par koraka od Noela, naišli smo na dosad najmaštovitiji oglas za posao. Na Sparovom je panou velikim slovima pisalo “Spar vas vodi na more”.

Nije riječ o nagradnoj igri kako bi pomislio naivni prolaznik, nego o poslovnoj ponudi upućenoj zagrebačkim umirovljenicima. Naime, nakon što je Vlada omogućila zapošljavanje umirovljenika na pola radnog vremena bez gubitka prava na punu mirovinu, Spar je pokrenuo kampanju zapošljavanja koja je izazvala burne reakcije javnosti i golemo zanimanje zagrebačkih umirovljenika, i sada je proširuju na obalu.

spar-more-oglas

Spar na more vodi zagrebačke penzionere koji žele odraditi sezonu u Sparovim jadranskim samoposluživanjima, a u ponudi su četiri različita posla: prodavač na odjelu s mesom, kruhom, blagajnik i kuhar ili konobar. Zapošljavaju u trgovinama u Zadru, Splitu, Šibeniku, Puli, Labinu, Umagu, Selcu, Poreču i Opatiji, na pola radnog vremena s plaćenim jednim toplim obrokom dnevno, putnim troškovima i gradskog prijevoza. Spar garantira dva slobodna dana u tjednu i isplatu plaće u prvom tjednu slijedećeg mjeseca.

Kronični nedostatak radne snage u Hrvatskoj, kao i dobar odziv na prethodnu ponudu, očito je motivirao Spar da prazna mjesta na blagajnama pokuša popuniti akcijom Sa Sparom na more. Opcija rada u mirovini očito je privlačna, a još češće nužna, većem broju naših starijih građana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.