Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Penzioneri blagajnici počeli su raditi u Sparu

billa-spar

U nedjelju oko podneva u velikom Sparu na uglu Heinzelove i Branimirove, za blagajnom je sjedio sijedi gospodin s velikim naočalama. Red pred njegovio blagajnom bio je nešto dulji jer je blagajniku senioru katkad trebalo više vremena da pronađe bar kod, da ispravno prepozna svaku vrstu tropskog voća, ili da identificira različite vrste Argetinih pašteta, koje sve izgledaju slično, ali im se cijena razlikuje za koju lipu, s obzirom na glavni sastojak.

Naš je red, dakle, išao sporije od susjednog gdje je radila profesionalna blagajnica, ali nitko se nije bunio. Dapače, svi smo bili dobro raspoloženi, a sijedi je gospodin usput zbijao simpatične viceve s kupcima, koji su se smijali i uzvraćali sličnim tonom.

Penzioner za blagajnom supermarketa, koji je počeo raditi u ovogodišnjoj Sparovoj akciji zapošljavanja umirovljenika uslijed općeg manjka radne snage, u ovom se slučaju pokazao izvrsnim primjerom uključivanja starijih ljudi u zajednicu , uz povećanje njihove kupovne moći. Stoga još jednom želimo ohrabriti poslodavce, osobito u uslužnim industrijama, da zapošljavaju penzionere. Uostalom, u najrazvijenijim i najhumanijim europskim državama, građani u raznim profesijama rade do srednjih sedamdesetih godina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.