Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Carina je zatvorila Restoran Maksimir. Vlasnici sumnjaju da im netko želi preuzeti prostor

“Ne znamo zašto nas je Carina zatvorila. Počelo je kad smo postavili novu terasu. Prvo su nam zatvorili terasu, a sad i restoran,” rekli su nam sugovornici iz zagrebačkog Restorana Maksimir, koji ne radi od 19. ožujka, “ S obzirom na prethodne događaje oko terase, bojimo se da nam netko želi preuzeti prostor.”

Naime, terasa Restorana Maksimir zatvorena je prije više mjeseci. Vlasnici, zagrebačka tvrtka Kova-Bit, na sudu su uspjeli oboriti tu odluku i dokazati da je njihova velika terasa legalna. U slijedilo zatvaranje i pečaćenje restorana. Vlasnici su se ponovo obratili nadležnom sudu, i sada se očekuje rasplet.

Budući da je danas neradni dan, Kult Plave Kamenice će u ponedjeljak ujutro Carini poslati upit o razlozima zatvaranja Restorana Maksimir.
Restoran Maksimir, smješten na glavnom ulazu u najljepši zagrebački park, postoji još od 19. stoljeća, kada je radio pod imenom Gostionica.

Poslije Drugog svjetskog rata vodila ga je obitelj Šarić: u ono su se vrijeme na Maksimirovoj terasi okruženoj šumom održavali popularni gradski plesnjaci.

U osamdesetim godinama prošlog stoljeća, Restoran Maksimir pretvorio se u roštiljarnu, koja je vikendom i u vrijeme Dinamovih utakmica skoro uvijek bila prepuna, da bi se u posljednjoj fazi pokušao orijentirati na organizaciju vjenčanja i na strane turiste.

Bez obzira na prilično žalosnu činjenicu da se u Restoranu Maksimir unatrag barem deset godina nije moglo ništa pristojno pojesti, i da je meni tipičan primjer generičkog pristupa ugostiteljstvu od prije tridesetak godina, taj prostor ima golemu potencijalnu komercijalnu vrijednost.

Prvo, ondje se za lijepog vremena izdaje stotine i stotine računa za piće, jer brojni maksimirski posjetitelji moraju negdje sjesti, a nemaju puno izbora.

Drugo, zbog svog idiličnog ambijenta, Restoran Maksimir zaista jest idealan i za vjenčanja i za turističke grupe, od kojih živi stanovit broj zagrebačkih restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.