Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Medea je u Vivatovom Wine Baru predstavila vrlo dobra vina iz 2018. godine

medea-g

Medein Rose iz lanjske berbe primjer je kako treba izgledati moderno ljetno ružičasto vino. On je potpuno suh (manje od dva grama rezidualnog šećera), elegantno blijed, umjereno aromatičan i naglašeno svjež.

Ovo šarmantno vino, napravljeno od 55 posto terana, s dodatkom cabernet sauvignona, refoška i merlota, može se piti u velikim količinama, kao aperitiv, uz salate, sirovu ribu, fritto misto ili suho meso, te bi ovog ljeta trebalo vladati jadranskim plažama.

medea-tocenje

Chardonnay iz 2018. godine zeleniji je od lanjskog, ali je i dalje prilično slastan i perfektno čist, s jasnim okusima granny smith jabuka i limunove kore. Malvazija iz 2018. neobično je aromatična, puna bagrema i bijelog cvijeća i opet, naravno, naglašeno svježa, jer su Medeina vina dizajnirana da se piju svježa.

Vina Medea, s navojnim čepom i veselim etiketama, koja su se pojavila na tržištu prije tri godine, spadaju među najinteligentnije hrvatske vinske brendove: ona su jeftina (35 kuna za buteljku), ali nisu masovna, jer se namjerno ne prodaju u supermarketima, pa tako restorani i hoteli mogu, za mali novac, prodavati vrlo dobre buteljke koje stvaraju osjećaj stanovite ekskluzivnosti.

medea-boce

Osim mladih vina s navojnim čepom, u petak popodne u Vivatovom Wine Baru mogle su se kušati ozbiljno strukturirana Medeina malvazija Montiron iz 2017. te raskošni, opravdano skupi merlot Punta Greca, koji dolazi s jednog od najjužnijih rtova u Istri.

Poslužen je i cijeli portfolio Salvelinih, u svijetu nagrađivanih vodnjanskih ulja, od onih monosortnih u malim bočicama do razmjerno jeftinog Torčola, kojeg mnoge renomirane istarske konobe drže na stolu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.