Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

All-you-can-eat gospođe Chen je uspio. Danas oko podneva u Dragon BBQ ručalo je više od 70 ljudi

dragon-bbq-bife2

Kad je gospođa Chen, zaslužna veteranka hrvatske restoranske industrije, prije otprilike godinu dana pokrenula all you can eat restoran u Green Goldu, bili smo lagano skeptični. 

Premda su azijski jedi-koliko-možeš restorani u zapadnim zemljama iznimno popularan format, nismo znali procijeniti hoće li se taj koncept primiti u Zagrebu, koji je do lani imao samo jedno iskustvo s azijskim buffetima. Riječ je o zaista nižerazrednoj zalogajnici u zapadnom dijelu grada. 

dragon-bbq-sushi

Dragon BBQ, restoran koji je zamijenio Asiu Gold u Green Goldu, uspio je zbog sljedećih razloga. Prvo, 69 kuna više je nego što mnogi imaju za lunchbreak, ali je malo s obzirom na ponudu Dragon BBQ-a.

Za tih 69 kuna možete dobiti puno sushija uključujući i nigirije s tunom i lososom, par egzotičnih hladnih jela poput salate od algi, pa pravu pekinšku patku, pa gung bao piletinu, pa još nešto jela od piletine i govedine, pa selekciju dim suma, pa još puno pržene hrane, i za desert pohane banane i malo drugog voća. I sve to možete jesti koliko god želite dok ne nestane s pladnjeva.

Drugo, skoro sva hrana u Dragon BBQ ekspertno je skuhana. Govedina je toliko mekana da se raspada pod štapićima, a spring rollsi hrskavi poput najboljeg čipsa. Jedino je riža za sushi lagano prekuhana, što je šteta.

dragon-bbq-jela

Treće, švedski stol u azijskom restoranu nutricionistički je skoro optimalno pogođen, jer nudi dovoljno laganih opcija (sushi, salate), proteinskih glavnih jela (patka, govedina, piletina) i neodoljivih ugljikohidrata. Važno je da možete birati, što znači da Dragon BBQ obuhvaća vrlo široku publiku različitih sklonosti.

Naposljetku, premda Dragon BBQ nije gastro, taj se restoran potrudio nabaviti jedno od najboljih hrvatskih točenih piva. Zmajsko Pale Ale na čaše prodaje se bolje od kineskog piva. Baš nas zanima kad će to shvatiti  drugi zagrebački restorani.

Jedini problem masovno posjećenih ručkova u Dragonu jest vino, gosti uglavnom ignoriraju vino, što je šteta, jer malvazije i graševine idu odlično uz eurokinesku kuhinju gospođe Chen.

Senzacionalni uspjeh Dragon BBQ-a za ručak, uspjeh koji traje već godinu dana, još je jedan dokaz da bi gospođa Chen na nekom hrvatskom učilištu trebala predavati predmet Kako voditi restoran.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.