Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinar Mladen Rožanić u Motovunu upravo otvara jedan od najljepših hotela u Istri.

roxanich-g1

Najambiciozniji vinski hotel dosad otvoren u Hrvatskoj oponaša vizuru starih istarskih gradića na brdima. Nad starim motovunskim komunalnim vinskim podrumom iz 1902. diže se pet etaža luksuznog Roxanich Wine&Heritage hotela vinara Mladena Rožanića. Projekt potpisuje osebujni riječki arhitekt Idis Turato koji je projektirao i izvrsni opatijski Navis. Motovunski hotel sa 28 soba i četiri apartmana jedan je od najljepših hotela dosad otvorenih u Istri. 

Wine&Heritage hotel Motovun ima novi vinski podrum s prostorijom za amfore, kušaonicom i vinotekom, vanjski bazen, spa, terase-vidikovce, restoran i prostore za poslovne evente i izložbe. Ambijent je ekscentričan, chic i topao s krevetima na visokim drvenim postoljima, hodnicima koji stvaraju osjećaj prisnosti i uzorcima i teksturama koji asociraju na raskošnu dokolicu. Prema onome što trenutno piše na web stranici hotela, cijene su razumne za ovu kategoriju, sobe koštaju 80 do 90 eura, a najskuplji predsjednički apartman 220 eura. 

U unutrašnji Istre konačno su se počeli otvarati luksuzni butik hoteli fokusirani na gastronomiju, posebno na vino. Nakon Meneghettija koji se može smatrati začetnikom žanra i San Rocca koji je postavio standarde kvalitete, te nakon Rožanićeva hotela u Motovunu i Cattunarova vinskog hotela u Brtonigli, u Istri će uskoro biti otvoren i San Canzian, hotel o čijoj će gastronomiji brinuti tim Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Izgradnja ovakvih hotela osnovni je strateški preduvjet za razvoj središnjeg dijela Istre koji sa svojim položajem i prirodnim resursima ima najveći potencijal za razvoj ozbiljnog turističkog biznisa u toj regiji. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.