Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Peron 2 je simpatična konoba na istarskoj pruzi s puno prekrvave govedine

Kad je pospremao dasku s fiorentinom, ljubazni je konobar morao obrisati krvavi sok koji je iscurio na stol. Premda je meso bilo jako dobro – rekli su naši prijatelji koji su naručili fiorentinu – ne možemo ne uočiti činjenicu da ovaj lijepi i golemi komad govedine nije odstajao prije rezanja, pa je zato krvario na stolu. 

Kod vrlo mekane i jako ukusne tagliate i ramsteka došlo je pak do konceptualne greške. Sočne fete govedine položene su na neku kremastu masu od krumpira s jakim okusom tartufa, koji je, međutim, vukao na ulje od tartufa ili na tartufatu (premda smo uočili i listiće tartufa), dakle na one loše strane tartufa. Bilo bi puno bolje da je tagliata servirana sama, na vrućem tanjuru, s prilogom sa strane.

Makaroni s goveđim gulašem bili su još više dvojbeni od pečene govedine: Peronovi kuhari u gulaš su stavili toliko brašna da je tekstura postala prilično neugodna.

Pršut je pak bio izvrstan, optimalno prošaran masnoćom, srednje mekan, s jakim slatko slanim okusom sušene svinjetine.

Peron 2 u Cerovlju kod Pazina, atraktivno je uređena konoba s dobrim izborom lokalnih  vina, lijepim komadima mesa koji se peku pred gostima na  otvorenoj vatri, izvrsnim kruhom i pršutom koji se reže za šankom. Posebno mjesto zauzima portret Franje Josipa, cara koji je izgradio istarsku prugu. Franjo Josip pridonosi posebnoj atmosferi Perona 2, koja je jača strana te konobe

Međutim, kuhanje i meni zasad su poluamaterski, što Peronu ostavlja velik prostor za napredak Peron 2 ima i opsežnu listu pizza.

2. PERON 

Cerovlje, Istra

HRANA 3/5  VINA 3/5  AMBIJENT 4/5  SERVIS -4/5 

sve kreditne kartice


Jeli ste u 2. Peronu? Podijelite dojmove

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.