Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina
aqua-panna-banner

Tri najbolje domaće gastro emisije u ovom stoljeću

kod-ane

Jučer smo obećali da ćemo danas objaviti listu pet najboljih hrvatskih televizijskih gastroprodukcija u 21. stoljeću. Nažalost, poslije cijelog dana razmišljanja, sjećanja i analiziranja, suočili smo se s neugodnom činjenicom da se ta lista mora svesti na samo tri emisije, koje zadovoljavaju elementarne sadržajne i produkcijske kriterije. Evo, dakle, najkraće liste Kulta Plave Kamenice

1. Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi 

Ovaj državni projekt, kojem je cilj promovirati potrošnju jadranske ribe, prometnuo se u najbolji gastro sadržaj koji smo ikada vidjeli na bilo kojoj domaćoj televiziji. Što samo pokazuje da su i hrvatske državne službe kadre organizirati nešto zaista vrijedno, kad angažiraju vrijedne i kompetentne ljude. U Jedi što vrijedi David Skoko precizno i komunikativno pokazuje što sve trebamo napraviti s ribama dostupnim na placu, kako bismo ih učinili ozbiljnom delikatesom, i zašto su te ribe važne za naše zdravlje.

2. Kod Ane, Nova TV

Ovaj stari show bio je svojedobno toliko popularan da Profil, izdavač zbirki recepata gospođe Ugarković, nije mogao otisnuti dovoljno njenih knjiga da bi zadovoljio frenetičnu potražnju. Emisija Kod Ane spajala je topao, prijateljski ugođaj kuhanja kod kuće sa zanimljivim i maštovitim receptima jedne od najtalentiranijih hrvatskih chefica, koja danas vodi odlični gastronomski bistro Mali Bar.

3. Stari gušti, nova kužina, 24 Kitchen

skoko-premijera

Okej, David Skoko na 24 Kitchen kuha neusporedivo jednostavnije nego u svom restoranu. No, riječ je o probnoj sezoni, koja je snimljena u generičkom ambijentu studija u Sofiji, i koja je bila bitna zbog Skokinog etabliranja na ovoj velikoj globalnoj gastroteleviziji. Iduća bi se sezona trebala snimati u autentičnim istarskim ambijentima, što bi moglo prerasti u najefikasniju moguću propagandu hrvatske gastronomije u svijetu.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Tri najbolje domaće gastro emisije u ovom stoljeću

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min