Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

5 najgorih emisija o hrani u novijoj povijesti domaćih televizija

hrana-i-vino

Naš mali prošlotjedni tekst o Sanji Doležal, INMagazinu i pogrešno pripremljenom bifteku imao je više od dvadeset tisuća pregleda. Što samo pokazuje da svi gledamo televiziju, čak i ako se društvu pravimo da smo prešli isključivo na Netflix i web.

Kako, dakle, i dalje svi gledamo televiziju, odlučili smo sastaviti listu pet najgorih TV emisija o hrani na domaćim televizijama u ovom stoljeću. Budući da kompletna gastro produkcija hrvatskih TV kuća nije bila posve grozna, sutra ćemo objaviti i listu pet najboljih domaćih kulinarskih emisija u 21. stoljeću. Evo zasad pet gastroprograma koji su nam ostali u osobito traumatičnom sjećanju.

1. Hrana i vino

hrana-i-vino

Ova se makedonska produkcija godinama prikazivala na nizu hrvatskih regionalnih televizija. Riječ je o jednoj od sasvim rijetkih emisija u kojoj je baš sve bilo pogrešno, netočno i jadno. Od najgorih sastojaka, preko pogrešnih kuharskih tehnika, do krivih omjera, gargantuovske kalorijske vrijednosti i najružnije fotografije u povijesti gsstrotelevizija.

2. Škola kuhanja Vlatke Pokos, HTV

pokos

Zaista ne znamo kome je na HTV-u palo napamet da u udarnim terminu pusti ove kratke video spotove, koji su jedino pokazali da se gospođa Pokos nikad u životu nije bavila kuhanjem, i da se iskreno plaši svega što je povezano s kuhanjem. Veliki debakl jednom velike, a danas sve manje televizije.

3. Večera za 5, RTL

vecera-za-pet

Premda je bila produkcijski tužno siromašna, dramaturški subinteligentna i kulinarski nezanimljiva, Večera za 5 zapravo je odigrala društveno korisnu ulogu. Taj je dugogodišnji show pokazao kako se Hrvati u stvarnosti hrane. Rezultati ovog slučajnog istraživanja hrvatskih stvarnih prehrambenih navika nisu osobito optimistični. RTL je lani ili preklani pokušao pokrenuti Večeru za 5 na selu, ali čini se da nisu uspjeli regrutirati dovoljno kandidata.

4. Jezikova juha, RTL

jezikova-juha

Ova ultratrash izvedenica Ramseyeve serije Kitchen Nightmares spada među zaista najkičastije, najbedastije i najneuvjerljivije snimljene emisije u povijesti domaćih televizija. Poslije višegodišnjeg vođenja tog tužnog serijala o navodnom popravljanju loših restorana, svojedobno vrhunski chef Stephan Macchi nikad se nije vratio na veliku scenu.

5. Kuhanje je IN, Nova TV

kuhanje-je-in-fb

Teško je reći jesu li recepti In Magazina Nove TV izgledali lošije u starom formatu kad su ih prezentirali profesionalni kuhari, ili sada, kada ih pokušava predstavljati Sanja Doležal. Uz loše recepte, strukturalni je problem te emisije pretjerana uporaba sponzorskih proizvoda. Budimo realni, nitko razuman ne želi jesti kokosove kuglice s četvrt kilograma margarina. A to je samo jedan od tipičnih ekscesa koji se dešavaju u Kuhanje je IN.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.