Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto Nova TV ne angažira kuharskog trenera za Sanju Doležal?

kuhanje-je-in1

Sanja Doležal zapravo nam je jako simpatična. Mislimo da je bila dobra pop pjevačica u žanru kojim su se bavili Novi fosili, i da je vrlo solidna TV voditeljica. I zato nam je pomalo neugodno što već treći put u godinu dana moramo pisati kritički tekst o njenim kuharskim vještinama. Problem je , međutim, u tome što gospođa Doležal, tehnički gledajući, uistinu ne zna kuhati.

Još je veći problem što Nova TV, gdje Doležal kuha u emisiji IN Magazin, svojoj gastrprezenterici nije osigurala kompetentnog mentora. Sve je to najbolje došlo do izražaja u ponedjeljak, kad je Sanja Doležal pripremala crnu pastu s biftekom. Prvo je biftek narezala toliko tanko, kao za stir fry da je meso unaprijed izgubilo bilo kakvu teksturu. Zatim ga je stavila u posudu u kojoj je već ispržila šampinjone, što znaci da je posuda morala sadržavati ponešto vlage ( gljive sadrše imaju do 92 posto vode) i da se u toj posudi nikako nije mogla postići famozna Maillardova reakcija, koja je preduvjet da meso dobije okus pečenog mesa.

A ako biftek niste propisno ispekli, ako ste ga, dakle, izdinstali ili skuhali, zašto ste, pobogu, potrošili 250 ili 300 kuna na najskuplji komad mesa koji se može kupiti? Šteta je što se na velikim televizijama koje gleda puno ljudi, događaju takve elementarne tehničke pogreške, koje je sasvim lako izbjeći uz malo dobre volje prema znanju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.