Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Navisu smo večerali lijepe debele mirisne kamenice i Tomčev kućni pjenušac

Nedjeljom navečer restorani u Zagrebu uglavnom ne rade. U Rijeci i Opatiji još manje, uz par iznimki. Među te iznimke spada restoran lijepog hotela Navis, gdje smo sinoć oko deset navečer  jako dobro večerali. Premda je nedjelja navečer najgore vrijeme za inventuru restoranskih smočnica, Navis je imao jednu golemu divlju oradu (s kojom se nismo usudili suočiti), finu jadransku tunu i briljantne kamenice koje su, naravno, zauzele središnje mjesto naše večere u još poluzimskoj Opatiji.

Poširani zubatac s kremom od pastrnaka

Kamenice se ovih dana približavaju vrhuncu sezone. Naše su bile debele, masne, mineralne i mirisno potpuno neodoljive. Uz ove izvrsne školjke pili smo Navisov kućni pjenušac koji sada proizvodi vodeća hrvatska šampanjerija Tomac i koji je, naravno, bio uobičajeno fin. Tomci su zaista dostigli visoku razinu kvalitete pjenušca u svim rangovima.

Steak od tune s wasabijem i ukiseljenim karfiolom

Iza sjajnih kamenica pojeli smo još precizno pečeni file jadranske tune u umaku od limuna s tostiranim pinjolima, koji se lijepo složio s Claijevim bijelim Ottocentom iz 2014. Ovdje valja reći kako Clai 2014. zbog problematične berbe nije punio Sveti Jakov, pa je sav urod malvazije iz jednog od najboljih istarskih vinograda završio u Ottocentu. Stoga je Ottocento iz 2014. jedan od skrivenih favorita među istarskim vinima.  

Kasna  nedjeljna večera u Navisu protekla je jako ugodno, bez ijedne pogreške, s vrhunskim kamenicama u gro planu. Gosti hotela u kamenicama mogu uživati i za doručak.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.