Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefovi Mario Curić i Rudi Štefan novi su kandidati za svjetski izbor The Best Chef Awards

curic-stefan-best-chef-awards


Chef dubrovačkog restorana 360 Mario Curić i chef šibenskog Pelegrinija Rudolf Štefan novi su kandidati za The Best Chef Awards, izbor 100 najboljih chefova na svijetu. Na vrhu liste trenutno je Joan Roca iz španjolskog El Celler de Can Roca, na drugom mjestu je chef Nome Rene Redzepi, a na trećem David Muñoz iz madridskog restorana DiverXO. Specifičnost The Best Chef Awardsa je da chefove biraju isključivo profesionalci iz restoranske industrije, riječ je o prestižnoj strukovnoj nagradi. Od ove godine izbor će umjesto tristo najboljih objaviti listu 100 najboljih chefova na svijetu. 

Kandidirali su 400 chefova iz cijeloga svijeta. Osim Curića i Štefana, kandidati su, među ostalima, David Chang (Momofuku KO, New York), Manish Mehrotra (Indian Accent, New Delhi), Dave Pynt (Burnt Ends, Singapur), Daniela Soto-Innes (Cosme, New York), Enrico i Roberto Cerea (Da Vittorio, Bursaporto, Italija), Supinya Jusnuta (Jay Fai, Bangkok), Adeline Grattard (Yam ‘Tcha, Pariz), Pia Leon (KJolle) i Niki Nakayama (n/naka Los Angeles).

Svaki glasač s liste kandidata bira 10 chefova i radi vlastitu top listu. Poredak chefova na svakoj listi uzima se u obzir za konačni poredak. Glasaju i svi nominirani chefovi. Sto chefova koje njihovi kolege proglase najboljima bit će na novoj  Top 100 World Selection listi. Za njih će na kraju glasati kulinarski profesionalci i fotografi.  Ulazak Štefana i Curića među ovakva imena fenomenalna je promocija za hrvatsku restoransku industriju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.