Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Školski restoran u Švicarskoj dobio je Michelinovu zvjezdicu

berceau-g

U novom izdanju za Švicarsku Michelin je prvi put dodijelio zvjezdicu jednoj ugostiteljskoj školi. Zvjezdicu je dobio ogledni restoran škole Berceau des Sens u Lausanni. Ovo nije jedini školski restoran s visokim ocjenama u vodičima, sam Berceau des Sens ima 16/20 u vodiču Gault & Millau, je prvi koji je dobio Michelinovu zvjezdicu.

Najveće zasluge za uspjeh restorana škola pripisuje chefu Cédricu Bourassinu koji restoran vodi od 2017. godine. Bourassin je u Berceau des Sens doveo jak profesionalni tim uključujući sommelierskog prvaka Italije Davidea Dargenia. “Zvjezdica nam nije bila cilj, primarni cilj je školovanje naših učenika.

bourassin-bras
Cédric Bourassin i Michel Bras
berceau-jela

Ali ona je svakako fenomenalno priznanje proizvodu koji nastojimo ponuditi gostima,”izjavio je Bourassin na Michelinovoj ceremoniji u Lucernu, kao prvi kuhar u povijesti koji je dobio zvjezdicu za rad u školi. Meni oglednog restorana Berceau des Sens inspirian je francuskom kuhinjom, jer Bourassin je radio kod Anne-Sophie Pic i Michela Brasa, ali sva su jela potraga za umamijem, utjecaj Bourassinova dugog rada u Japanu. Restoran je pun svaki dan, za ručak i za večeru.

Zanimljiva priča za Hrvatsku, gdje ugostiteljske škole nisu u stanju školovati kadar s minimalnim profesionalnim kompetencijama nužnima za današnje ugostiteljsko tržište.

s-pellegrino-simboli-laterali
alh-rotschild-HR-300x300px
vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

Školski restoran u Švicarskoj dobio je Michelinovu zvjezdicu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min