Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Michelinove zvjezdice i preporuke za Hrvatsku 2019. bit će objavljene 11. ožujka

michelin-2019

Michelinov tim za ovaj dio Europe jučer nam je potvrdio kako će zvjezdice i preporuke za Hrvatsku biti objavljene 11. ožujka, dakle desetak dana kasnije nego lani. Michelinov digitalni vodič za Hrvatsku sadržavat će ocjene restorana iz svih dijelova zemlje, u svim kategorijama: zvjezdice, preporuke i Bib Gourmand.

Crveni Vodič Main Cities of Europe, koji izlazi kao knjiga i obuhvaća 38 europskih gradova, sadržavat će, pak, pregled isključivo zagrebačkih i dubrovačkih restorana. To znači da se, recimo, nositelji Michelinovih zvjezdica Monte i Pelegrini neće naći u Main Cities of Europe. Zvjezdice će se i ove godine svečano dodijeliti na Michelinovom eventu koji se održava 27. ožujka, istoga dana kad izlazi Main Cities of Europe.

Digitalni vodič za Hrvatsku, koji se objavljuje na webu 11. ožujka, mogao bi našoj zemlji donijeti jednu ili dvije zvjezdice više, uz one tri koje hrvatska restoranska industrija već ima (Monte, Pelegrini, 360). Stoga će se njegovo objavljivanje i ove godine očekivati s puno uzbuđenja. Nesporna je činjenica da zvjezdice bitno poboljšavaju promet pojedinog restorana te mu omogućuju da podigne cijene.

Poslije izlaska Digitalnog vodiča za Hrvatsku, istarska turistička zajednica, kako nam je danas rekao njen dugogodišnji direktor Denis Ivošević, i ove će godine objaviti tiskano izdanje dijela digitalnog vodiča koji se odnosi na Istru, i u kojem će se osim restorana naći i vodeće istarske vinarije i maslinari.

Tako će Hrvatska ove godine biti zastupljena u tri Michelinova projekta: u digitalnom vodiču za Hrvatsku, u tiskanom izdanju istarskog dijela digitalnog vodiča, i u Main Cities of Europe sa Zagrebom i Dubrovnikom. Što sve samo koristi hrvatskom turizmu, i prepoznatljivosti Hrvatske kao potencijalno važne gastrodestinacije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.