Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hrvatska ulazi u tiskani, Crveni Michelinov vodič s oznakom Main Cities of Europe

michelin-main-cities-europe

Zagreb i Dubrovnik bit će uvršteni u glavni, čuveni Crveni Michelinov vodič. Riječ je o izdanju Main Cities of Europe koje izlazi 27. ožujka.

Ulazak u Michelinov Main Cities of Europe dodatni je veliki uspjeh naše restoranske industrije, jer riječ je o etabliranju Hrvatske među važne europske gastronomske destinacije. Uvrštenje u Crveni vodič morali bi značajno pojačati hrvatski turistički potencijal, kad je riječ o gostima bolje kupovne moći i većih zahtjeva.

michelin-main-cities-europe-2018

Posebno je zanimljivo što se u najavi Michelinova Main Cities of Europe za 2019. godinu spominje Zagreb, što sugerira da je barem jedan zagrebački restoran dobio zvjezdicu. Osim Hrvatske, u ovogodišnji Michelinov Main Cities of Europe uvršten je i Island.

Main Cities of Europe donosi ocjene izabranih restorana u 38 europskih gradova, uključujući Beč, Bruxelles, Prag, Kopenhagen, Helsinki, Atenu, Budimpeštu, Stockholm, Oslo i Dublin, kao i neke najvažnije Michelinove restorane u velikim gradovima u Francuskoj, Njemačkoj Italiji i Španjolskoj. Novo izdanje Main Cities of Europe već se može naručiti na Amazonu.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Hrvatska ulazi u tiskani, Crveni Michelinov vodič s oznakom Main Cities of Europe

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min