Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

JELO TJEDNA Pljeskavica u Fino & Vino (95 kuna) zasitno je remek djelo ozbiljnog mljevenog mesa

fino-vino-pljeskavica

Pljeskavica u Fino & Vino miješa se od 65 posto janjetine koja dolazi sa Žumberka i 35 posto govedine. Premda je debela kao omanji biftek, ona nije ni nabijeno paštetasta ni gumasta.

Ove dvije teksture tipične su, nažalost, za većinu zagrebačkih roštiljarni, a dolaze ili od krivog mljevenja mesa ili od prekomjerne uporabe sode bikarbone.

Nasuprot takvim beznadno lošim primjerima, debela pljeskavica u Fino & Vino rahla je i sočna, bez vidljive suvišne masnoće. Okus je gotovo aromatičan i jako čist mesni, što upućuje na izbjegavanje aditiva.

Skoro svi zagrebački roštiljari trebali bi proći tečaj edukacije u Fino & Vino, jer pljeskavica s Kaptola trenutno žestoko tuče većinu gradskih specijalista za mljeveno meso.

Pljeskavica u Fino & Vino na gornjem je rubu cjenovnog ranga za rubriku Jelo tjedna. No, skupa s ovaj put precizno pečenim krumpirom, ona je toliko zasitna da do sutra ne trebate ništa jesti.

Kako skoro nikad sve nije dobro, moramo primijetiti da su nam poslužili salatu od vrlo hladne rajčice, što nije mali faux pas nego prilično velika i nepotrebna pogreška.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

JELO TJEDNA Pljeskavica u Fino & Vino (95 kuna) zasitno je remek djelo ozbiljnog mljevenog mesa

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min