Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Sushi by A’s rolice od lososa (53 kune)

sushi-by-a-s-g

Brand Sushi by A’s pojavio se Hrvatskoj prije pet godina. Riječ je o zapakiranom sushiju za van, koji se prodaje u Sparovim i Konzumovim supermarketima, i koji funkcionira na franšiznom poslovnom modelu. Dosad je otvoreno više od dvadeset franšiza s oko trideset raznih proizvoda: od sushija do spring rollsa, dim suma i kozica u tempuri.

Na službenoj web stranici Sushi by A’s tvrdi se kako je riječ o dnevno svježem sushiju. Što se, nažalost, ne bi moglo reći za rolice od lososa koje smo u nedjelju oko 13 sati kupili u Sparu na uglu Branimirove i Heinzelove.

Losos je, naime, već bio prilično smeđ a ne narančastocrven, što znači da je ozbiljno oksidirao. Osim toga, imao je dosta ljigavu teksturu, dok se okus uopće nije osjetio.

Riža je, pak, bila žestoko prekisela. Našem se sushiju očito dogodila teža pogreška u omjerima riže, kiseline i slatkoće. Sama riža kuhana je pomalo neprecizno, pa su neki dijelovi rolica bili neugodno gnjecavi.

Sushi koji smo kupili u Sparu bio je rubno jestiv, što nažalost nije prvi put. Dapače, prije nekoliko mjeseci jedan paket istog branda, s nigirijima, koji smo kupili u Konzumu, morao je nažalost završiti u smeću jer je riba bila potpuno neupotrebljiva.

Najbolja strana branda Sushi by A’s , koju smo dosad upoznali, jest uredno i atraktivno pakovanje koje uključuje đumbir, wasabi i sojin umak. Šteta je što se jedan pametan koncept zasad ne realizira s barem nešto ukusnijim rezultatima. Sushi by A’s  značajno je, primjerice, inferioran Gingeru, gdje također možete kupovati suhi za van. Sushi spada među sasvim rijetka jela koja se pojavljuju, i to u vizualno sličnom obliku, i kao visoka kuhinja i kao svakodnevna hrana i kao fast food. Nadamo se da će se na hrvatskom tržištu uskoro naći neki barem malo finiji fast food sushi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.