Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina
vino godine 2018

VINO GODINE 2018 . Krauthakerov Izbor suhih bobica graševine osvojio je peto mjesto s 46 bodova

vino-godine-2018-krauthaker

Ova je godina možda jedna od najuspješnijih u inače izvanrednoj karijeri Vlade Krauthakera. U 2018. godini Krauthaker je proglašen hrvatskim vinarom godine, a na Decanterovim Svjetskim nagradama osvojio je dvije zlatne medalje. Jednu od njih dobila je Izborna berba bobica graševine iz 2015. godine.

Riječ je o raskošnom, ultrabogatom, slatkom vinu koje pokazuje zašto je Kutjevo briljantan terroir za predikatne berbe. Nagrađena Krauthakerova Graševina puna je meda, kandiranog voća i marcipana, s laserskom kiselinom koja će ovo jako hedonističko vino držati živim još najmanje tridesetak godina. Krauthakerove kasne i izborne berbe prije mnogo su godina stekle ozbiljnu međunarodnu reputaciju. Dovoljno je samo podsjetiti da je Fat Duck u vrijeme dok je spadao među najbolje restorane na svijetu, otkupljivao po cijele berbe Krauthakerovih izbornih vina.

krauthaker-grasevina-izborna

Zanimljivo je spomenuti da je jedan od vodećih hrvatskih sommeliera predlagao da na listu kandidata za Vino godine uvrstimo i Krauthakerov nebbiolo, što nismo mogli prihvatiti jer tog vina gotovo uopće nema u distribuciji. Nadamo se stoga da će se iduće godine ponegdje moći popit koja boca jednog od prvih hrvatskih nebbiola.

s-pellegrino-simboli-laterali
alh-rotschild-HR-300x300px
vinski-izvjestaj-2018-naslovnica
ULJE2018-NASLOVNICA
VON BARF_Banner_300x250-01 FINAL

aviation-gin

VINO GODINE 2018 . Krauthakerov Izbor suhih bobica graševine osvojio je peto mjesto s 46 bodova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min