Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izišao je Godišnji vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice za 2018. godinu

Godišnji Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice najopsežnije je redovito periodičko izdanje u Hrvatskoj posvećeno vinu.  Vinski izvještaj za 2018. koji je upravo izašao, i koji će biti dostupan na webu do Božića iduće godine, tematizira neka od najvažnijih pitanja u domaćoj vinskoj industriji, poput strukture uvoza vina koja pokazuje da najviše uvozimo iznimno jeftina, krajnje nekvalitetna vina, kao i strukture izvoza, koja pokazuje da pravi izvoz još ne postoji, jer je naše glavno izvozno tržište i dalje Bosna i Hercegovina.

Među bolje vijesti svakako spada inventura medalja, što su ih naša vina osvojila na najvažnijim svjetskim natjecanjima. Riječ je definitivno, šampionskoj godini za hrvatska vina.

S druge strane, podaci o prodaji vina u trgovinama daleko su od šampionskih: dominiraju vrlo jeftina vina u velikim formatima. Golemi raskorak između visoke kvalitete gornjeg dijela naše vinske proizvodnje i izrazito niske kvalitete vina koja se masovno prodaju, jedna je od glavnih značajki  hrvatske vinske industrije u 2018.godini.

vinski-izvjestaj-2018-naslovnica

Vinski izvještaj 2018. možete downloadati OVDJE

 

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.