Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Eleven Madison Park navodno otvara restoran u londonskom Claridge’su

daniel-humm

Michelinov restoran Fera u londonskom hotelu Claridge’s zatvara se nakon više od tri godine rada. Zadnju večeru poslužit će u ponedjeljak 31. prosinca. Chef Simon Rogan Feru je otvorio na poziv Claridge’sa ali je, kako je ranije potvrdio, ugovor s hotelom prekinuo prije isteka.

U međuvremenu, londonskim se restoranima proširila vijest da će u Ferinom prostoru restoran otvoriti njujorški Eleven Madison Park chefa Daniela Humma i Willa Guidare, manhattanska institucija s tri Michelinove zvjezdice, 2017. proglašen najboljim restoranom na svijetu. Humm i Guidara nedavno su objavili da će njihov novi projekt voditi chef de cuisine Eleven Madisona Dimitri Magi, ali nisu rekli o kojem projektu je riječ.

claridges-fera

Kuhari o dolasku Eleven Madisona na Mayfair pričaju već neko vrijeme, a informaciju su ovih dana objavili Hot Dinners i Eater. Ništa još nije potvrđeno, ali glasnogovornik Maybourne Hotel grupe, vlasnika Claridge’sa nije ni demantirao. Uostalom, Humm i Guidara potvrdili su da otvaraju londonske ekspoziture hotela i restorana Nomad, i u srpnju su u Londonu otvorili firmu Everything In Its Right Place.

Claridge’s je jedan od najstarijih i najslavnijh londonskih hotela. Sa svojom osebujnom restoranskom poviješću, od Gordona Ramsaya do Simona Rogana i prvog Nominog pop-upa izvan Danske, Claridge’sov restoran bio bi baš right place za londonski pothvat briljantnog tima Eleven Madison Parka. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.