Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TKO NAJBOLJE KUHA Hrvoje Kroflin osvojio je sedmo mjesto u izboru za Chefa godine 2018.

chef-godine-2018-kroflin

Ni jedan od dva Mana u našem se izboru za Restoran godine nije ni približio listi deset najboljih. Pa ipak, isti birači, koji nisu glasali za Mano ili za ManO2, masovno su podržali Manova chefa Hrvoja KroflinaGospodin Kroflin osvojio je sedmo mjesto u ovogodišnjem natjecanju za Chefa godine Kulta Plave Kamenice, s 58 bodova. Tako dobar Kroflinov rezultat svjedoči o njegovu ugledu među kolegama iz hrvatske restoranske industrije.

mano2-srdela

Interpretacija viške pogače

Gospodin Kroflin počeo je raditi u Manu kao vrlo mlad čovjek. Odigrao je važnuu logu u najboljim trenucima Mana u Gliptoteci, da bi se počeo baviti znatno kompleksnijom hranom u Manu2 u Green Goldu. Pojedina Kroflinova jela u Manu2 impresionirala su čak i Marija Čerhaka, najvažnijeg protagonista zagrebačke restoranske scene u ovom stoljeću, i najstrožeg ali i najobjektivnijeg kritičara domaće gastronomije.

ManO2 nažalost dosad nije uspio postati pravi fine dining restoran, niti je Kroflin do kraja razvio svoj zaista jedinstveni potencijal. Sad, kad kraj sebe prvi put u karijeri ima kompetentnog sommeliera, Marka Rundeka koji je u Mano došao iz Dubravkinog puta i Dežman bara, Kroflin bi taj potencijalno izvrsni restoran napokon mogao dovesti u najužu hrvatsku elitu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.