Goran Kočiš je hrvatski kuhar koji je unatrag dvije i pol godine, od otvaranja Noela do danas, vjerojatno najviše napredovao. Na svom prethodnom poslu, u Bistrou Apetit, Kočiš je uglavnom kuhao konvencionalna bistronomska jela prilagođena Apetitovoj maloj kuhinji. Prvi je Noelov jelovnik bio također pomalo neambiciozan i usmjeren prema gastrotainmentu, a ne visokoj kuhinji. Zatim je, par mjeseci poslije otvaranja, Noel donio stratešku odluku da se okrene čistom fine diningu. Goran Kočiš i njegov partner Ivan Jug sve su slobodno vrijeme provodili na putu, obilazeći restorane s ozbiljnim kuhinjama.
Danas je Noel, uz Zinfandel, jedini pravi zagrebački fine dining restoran, gdje se večera spektakularno, dok čak i mali poslovni ručkovi impresioniraju ljude s dugim i bogatim restoranskim iskustvom. Primjerice, prije nekoliko dana u Noelu smo ručali s Frankom Kozlovićem koji je samo rekao da u Istri baš nema puno mjesta s takvim nivoom kuhanja. A naručili smo jela sa zaista jednostavnog i cijenom široko prihvatljivog menija za ručak.
Gospodin Kočiš danas je definitivno tehnički jedan od najsuverenijih hrvatskih chefova, no posebno nas veseli njegova strast prema kvaliteti sastojaka. Noel je, naime, prije nekoliko mjeseci uspio pojačati lanac nabave: sada redovno imaju najbolju domaću tunu, bijele tartufe, vrlo specifično povrće i bilje od jednog specijaliziranog zagrebačkog uzgajivača, te zaista prvorazredno meso iz slobodnog uzgoja, što sve Kočiša čini dječje sretnim i zadovoljnim, i što mu omogućuje da u idućem razdoblju, koje će za Noel biti iznimno uzbudljivo, te poslovno i logistički izazovno, dodatno razvije svoj puni potencijal.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.