Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FULIRANJE 2018. Mime’sov pašta fažol trebao bi se prodavati na ulicama cijelu godinu.

Restorateri su ispravno shvatili da je zagrebački Advent odličan medij za promociju, ne samo za velike promete u kratkom vremenu. Stoga njegove najprometnije zone, a Fuliranje je svakako najprometnija, sve češće koriste za reklamiranje restorana.

Jadranski restorani  se nakon sezone predstavljaju zagrebačkoj publici i turistima na Adventu, ali još su zanimljivije kućice koje najavljuju otvorenja novih restorana u Zagrebu.

Omogućiti ljudima da sempliraju koncept i ponudu budućeg restorana, uz buzz koju se može stvoriti ako kućica postane popularna,  jedan je od efektnijih načina promocije. 

Ove godine na Fuliranju pretpremijere imaju  tri nova mjesta: Bread Club koji se u siječnju otvara na Trešnjevci, Atelier Køkken koji najavljuje otvorenje u Tkalčićevoj u listopadu i Mime’s, koji bi se uskoro trebao otvoriti u Petrinjskoj ulici, ulaz do Bistroa Lari&Penati.

Mime’s se bavi rustikalnom kuhinjom Dalmacije i dalmatinske Zagore. Na Fuliranje su došli s najtradicionalnijim zimskim jelima: sarmom, kobasicama i pašta fažolom koji, koliko znamo, još nitko nije prodavao na Adventu. Imaju i sendviče sa suhim mesom i zlevanke s karamelom i knedle. Mime’s se nalazi na rubu glavne špice, u sjeni centralnog trga na Fuliranju i lako ga je promašiti. A to bi bila greška.

Jer Mime’s stvarno kuha, i kuha srčanu, poštenu i ukusnu domaću hranu u nekim zanimljivim formatima. Recimo, nismo očekivali da će nam u četvrtak biti  takav gušt jesti pašta fažol koji se puši iz velike papirnate čaše, miriše na fino suho meso samo s tragovima dima, jak je i gust od povrća i škroba i pun mesa, kobasica i dobro kuhane, čvrste tjestenine. Malo preslan, doduše, ali to se da  ispraviti.

Kad stojite tako na hladnoći i jedete taj pašta fažol, uz koji poslužuju i narezana brioš peciva, pitate se zašto ovo jelo odavno nije u cjelogodišnjoj Pinudi ulične hrane.

Mime’sova sarma bolja je od sarme u nekima od boljih zagrebačkih restorana. Kuhaju je po tradicionalnom receptu s čistom teletinom (i meso i kiseli kupus propisno su obrađeni prije motanja sarmi) s komadićima pancete u umaku. Porcije su velike, dvije sarme i puno pirea, a sarma je neobično lagana, skuhana mekom rukom, blaga i bogata. Mime’s u kućici kuha na razni vrlo dobrih  marendarnica i ako se njihov nastup na Fuliranju može shvatiti kao najava restorana, u Petrinjskoj bi mogao imati solidan početak. Pašta fažol, sarme i dvije čaše Jeruzalemskog chardonnaya platili smo 114 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.