Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bread Club s Dinom Galvagnom sredinom siječnja otvara pekarnicu i bistro na Trešnjevci

bread-club-najava

Sredinom siječnja na zagrebačkoj Trešnjevci otvara se Bread Club. Riječ je o novom žanru u Zagrebu, open-space pekarnici s bistroom. Bread Club otvara osnivač pakoštanske Kroštule Karlo Vulin, u suradnji sa chefovima Dinom Galvagnom, Ivanom Bekavac, slastičarkom Ivanom Čuljak i Zrinkom Zajec, osnivačicom brenda K3 – Kruh na treću. Vulin je, kaže, zadnjih nekoliko godina prošao niz edukacijskih programa, stažiranja i prakse u inozemstvu, od pekarskih tečajeva na prestižnom Cordon Bleu do rada u rimskim i njemačkim zanatskim pekarnicama.

“Moja je ideja bila otvoriti prostor za istraživanje i razvoj koji će biti samoodrživ i u kojemu će se sve proizvoditi na licu mjesta, pred gostima i kupcima,” kaže Vulin. Tako je u suradnji s Galvagnom, Ivanom Bekavac, Ivanom Čuljak o Zrinkom Zajec razvio Bread Club, koncept koji bi trebao biti srce projekta iz kojega se mogu širiti sam brend, prodaja (u planu je otvaranje male pekarnice u centru Zagreba), knowhow za veliki Kroštulin pogon u Dalmaciji i razmjena znanja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

View this post on Instagram

 

Ekipa iz ureda 🤟 Guys from the office – corn and rye sourdough 🙋🏻 #krostula

A post shared by Krostula (@krostula_breadclub) on

Bread Club, pekarnica s 30-tak sjedećih mjesta, tematski je podijeljen na dva dijela, bistro u kojemu će se posluživati juhe, gourmet sendviči, salate i slična mala jela, i dio za takeout u kojemu će prodavati klasični pekarski asortiman, kruhove, pizze za van, slane pite i viennoisserie. Posebna atrakcija Bread Cluba, bit će gostovanja kuhara i pekara. “Kroz Kroštulu smo razvili sjajnu suradnju s nizom hrvatskih restorana, a kroz rad i edukaciju u inozemstvu upoznao sam fenomenalne pekare i chefove, tu su naravno i odlični Dinovi kontakti koji nam omogućuju da dovedemo zaista sjajne ljude ,” kaže Vulin.

U ovoj priči nikako se smije ostati zanemaren detalj o povratku Dina Galvagna na javnu gastro scenu. Dino Galvagno jedan je od najutjecajnijih hrvatskih chefova modernog vremena. U njegovu bistrou Prasac na Gornjem gradu često se tjednima čekalo na slobodan stol, dok je Peta četvrtina, otvorena u prrostoru gdje je danas Noel, prva u Hrvatskoj afirmirala najmodernije globalne restoranske prakse poput održivosti i kuhanja sa samoniklim biljem, koje danas primjenjuju neki od najvažnijih svjetskih restorana. Galvagno je bio mentor mnogim poznatim hrvatskim kuharima, uključujući Filipa Horvata i Denija Srdoča. Njegova pristunost daje golemi doprinos projektu Bread Cluba. Chefica Ivane Bekavac, još jedna Galvagnova učenica, studirala je na CIA-i i dolazi sa stažem u Hiši Franko, a slastičarka Ivana Čuljak, koja je karijeru počela nastupom na Masterchefu i nastavila u splitskoj Bokeriji i kroz svoj brend Neka Jedu Kolače, posao je učila na Novom Zelandu, u Norveškoj i Beču. Bread Clubov tim uskoro će se internacionalizirati, pridružuje im se slastičarka iz Ekvadora.

Gostujući chefovi u Bread Clubu će kuhati po tjedan dana, a pekari će tjedan dana peći svoj autorski kruh temeljen na tradicionalnim receptima njihovih zemalja.  Bread Club će se otvoriti u Trakošćanskoj 42. Do otvorenja, njihove kruhove, juhe i cookiese možete probati na Adventu, u kućici na Fuliranju na Strossmayerovu trgu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.