Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto je Lari & Penati već cijelu vječnost jedan od najuspješnijih zagrebačkih bistroa

lari-penati-g

Ponedjeljak nije osobito dobar za restorane. Ljudi se odmaraju od obilnog nedjeljnog ručka, a u uredima je načelno više posla nego drugih dana u tjednu, pa je manje vremena za gablec ili lunchbreak.

Ipak, danas oko podneva barem četiri stola u Lari & Penati bila su rezervirana, dok su nenajavljeni gosti poput nas također stizali na ručak. I tako već skoro deset godina. Lari & Penati u Petrinjskoj jedan je od najstabilnijih i najuspješnijih zagrebačkih bistroa.

Evo glavnih elemenata njegova uspjeha.

1. Pouzdanost

lari-penati-glavna

Hrana u Lari & Penati uvijek je dobra. Katkad doduše zna biti pomalo dosadna, ali nikad nije amaterska ili nekvalitetna. U Lari & Penati možda se jede predvidljivo, ali nikada loše.

2. Jasna žanrovska definicija

lari-penati-pasteta

Riječ je o kombinaciji street food žanrova s utjecajem američkih delija. Ta se definicija nije mijenjala od početka, a gosti su očigledno dobro prihvatili tu vrstu hrane

3. Kratki i pametni meni

Premda sadrži petnaestak jela, jelovnik u Lari & Penati uvijek obuhvaća skoro sve važna formate i sastojke: tu su uvijek tri do četiri salate, par sendviča, par većih, konkretnih jela i nekoliko pašteta. Tu su uvijek i dvije do tri vegetarijanske opcije, gusja jetra, govedina, piletina i svinjetina.

4. Vjernost favoritima

lari-penati-reuben (1)

Neka od najuspješnijih jela poput Reuben sendviča ili paštete od foie gras, nikad ne odlaze s menija

5. Spremnost na odustajanje od predrasuda

Zbog nekog bizarnog razloga, Lari & Penati godinama je držao samo sarajevsko pivo, jedno od najgorih na svijetu. Danas, među ostalim, drži Prvo viško Saison. Ponuda vina također se znatno poboljšala

6. Odlična vrijednost za novac

Veliki i slasni Reuben sendvič (govedina, senf, kiselo zelje, raženi kruh, kiseli krastavci), košta 50 kuna. S dobrim pivom ili čašom finog vina možete, dakle, jako dobro ručati za osamdeseta kuna. Cijene skoro svih jela osim ramsteka, kreću se između 35 i 65 kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.