Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li ministar turizma neovlašteno najavio smanjivanje PDV a za restorane?

gari-capelli

Ministar turizma Gari Cappelli jučer je izjavio da će Vlada 2020. godine smanjiti PDV za turizam i ugostiteljstvo. Cappelli to nije rekao negdje usput, u kuloarima, nego na službenijem mogućem mjestu, u hrvatskom Saboru, odgovarajući na pitanje jednog saborskog zastupnika.
Koliko nam je poznato, jedna neformalna radna grupa u Ministarstvu turizma ovog je proljeća pripremila dokument o smanjivanju poreza na dodanu vrijednost u turizmu i ugostiteljstvu. Prema tom non paperu PDV za restorane vratio bi se na 13 posto.
Vladina odluka da prije dvije godine udvostruči PDV za ugostiteljstvo izazvala je prilično katastrofalne posljedice za hrvatsku restoransku industriju, pa samim tim i za hrvatski turizam, koji se ovog ljeta, osobito u restoranskom sektoru, pokazao ozbiljno nekonkurentnim.

Utoliko bi Cappellijev saborski istup mogao biti razlog za ponešto optimizma. S druge strane, međutim, ministar financija Zdravko Marić nije želio potvrditi Cappellijevu najavu smanjivanja poreza na dodanu vrijednost.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.