Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počinje objavljivanje rezultata izbora za Chefa godine 2018. Kulta Plave Kamenice. Deseto mjesto osvojio je Tvrtko Šakota

sakota-izbor

Počinje objavljivanje rezultata izbora za Chefa godine 2018.  Kulta Plave Kamenice. Deseto mjesto osvojio je Tvrtko Šakota

U izboru za Chefa godine 2018, baš kao u izboru za Restoran godine, sudjelovalo je više od četrdeset profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije, chefova, vlasnika restorana, restoranskih menadžera i novinara.

Sudionici izbora mogli su glasovati za pet chefova: prvo mjesto donosi deset, drugo osam, treće šest, četvrto četiri a peto dva boda.

Glasovati se moglo do nedjelje 9. prosinca. Ove je godine glasovanje bilo mnogo uzbudljivije i izjednačenije nego lani, kada je chef i vlasnik Pelegrinija uvjerljivo pobijedio.

Kult Plave Kamenice svaki treći dan će predstaviti chefove koji su ušli među prvih deset, počevši od desetog mjesta.

10.Tvrtko Šakota – 40 bodova

Ova je godina za jednog od najmodernijih hrvatskih chefova bila prilično dinamična. Prvo se zatvorio Xato u Petrinjskoj, gastronomski gledajući najvredniji zagrebački restoran unatrag dugo vremena.

Gospodin Šakota istodobno je izašao iz Taco’s&Burger Barra u Jurišićevoj, gdje su se posluživali najbolji tacosi u Hrvatskoj.

Poslije par mjeseci pauze, Šakota je kao chef konzultant sudjelovao u otvaranju bistroa Brokenships na Gornjem gradu. Znalo se kako će ondje provesti tek nekoliko mjeseci, ali u tih se nekoliko mjeseci u Brokenshipsu zaista sjajno jelo.

Tvrtko Šakota napustio je Brokenships početkom studenog, da bi se posvetio vlastitom restoranu čije se otvaranje u Zagrebu očekuje s golemom znatiželjom.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.