Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JELO TJEDNA Gusti, moćni i opaki chilli con carne u The Garden Bar & Kitchenu (54 kune)

garden-chilli-con-carne (1)

Došlo je vrijeme za grah. Premda puno više volimo mladi ljetni grah od suhog graha kakav se jede u zimskim danima, poštujemo činjenicu da je grah važan dio naše prehrambene kulture. Ne samo naše, nego Globalne. O čemu svjedoči chilli con carne, jedno od najpopualrnijih sjevernoameričkih jela uopće, koje je već davno postalo svjetskim javnim vlasništvom.

The Garden Bar & Kitchen u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, za čiju je hranu odnedavno odgovoran talentirani chef Marko Palfi,čovjek koji razumije kulinarske kontekste i žanrove, kuha jedan od najboljih chillija con carne koje smo dosad probali s naše strane oceana. Palfijev chilli con carne je gust i bogat, prepun mljevene govedine, u raskošnom baršunastom, blago slatkom umaku od rajčice i, pretpostavljamo, goveđeg temeljca, s neobičnim začinskim elementima koji nas asociraju na kumin i piskavicu.

Duboka zdjela chillija obogaćena je žlicom grčkog jogurta, fino nascjekanom mentom i s tri režnja sirovog, ljutog crvenog čilija.Budući da volimo jako začinjenu hranu, tražili smo pojačanje čilija, ali smo sigurni da je većini potoršača originalna doza ljutine sasvim dovoljna. Gardenov chilli con carne okrepljujuće je zimsko jelo, u kojem smo iskreno uživali, baš onako kao što se uživa u vrhunskim ćevapima.

Uz chilli koji košta 54 kune, i poslije kojeg ne možete otvoriti usta još barem četiri ili pet sati, pili smo Jakobov Cuvee, koji je fino pokrivao i bogatstvo umaka i gustu baršuanstu teksturu i ljute elemente Palafijeva tex-mex recepta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.